Φάουτσι: Καμία επιστημονική βάση στη θεωρία ότι ιός κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο

Φάουτσι: Καμία επιστημονική βάση στη θεωρία ότι ιός κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο Facebook Twitter
0

Δεν υπάρχει επιστημονική βάση στη θεωρία ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο, υποστήριξε ο δρ. Άντονι Φάουτσι.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος που στέκεται δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ στις καθημερινές ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση, που να υποστηρίζει τη θεωρία ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε από ανθρώπους σε κινεζικό εργαστήριο ή διέφυγε από εργαστήριο, όπου και είχε μεταφερθεί από την άγρια φύση.

Ο δρ. Φάουτσι σε συνέντευξή του στο National Geographic, είπε χαρακτηριστικά πως «Αν κοιτάξετε την εξέλιξη του ιού σε νυχτερίδες και ό,τι υπάρχει εκεί έξω, (τα επιστημονικά στοιχεία) είναι πολύ, πολύ έντονα στο να κλίνουν προς το συμπέρασμα ότι ο ιός δεν θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί τεχνητά ή να χειραγωγηθεί σκόπιμα ... Τα πάντα στη σταδιακή εξέλιξή του, με την πάροδο του χρόνου δείχνουν έντονα ότι (αυτός ο ιός) εξελίχθηκε στη φύση και στη συνέχεια μεταπήδησε στα είδη».

«Με βάση τα επιστημονικά στοιχεία, επίσης δεν διαμορφώνεται μια εναλλακτική θεωρία.  Ό,τι κάποιος δηλαδή βρήκε τον κορωνοϊό στην άγρια φύση, τον μετέφερε σε ένα εργαστήριο και στη συνέχεια διέφυγε κατά λάθος», αναφέρει στο  National Geographic.

Η θεωρία ότι ο ιός προέκυψε ή κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της πόλης Γουχάν στην Κίνα υποστηρίζεται τόσο από τον Αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όσο και από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Ο κύριος εκφραστής της αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας στο ζήτημα του κορωνοϊόύ, δρ. Άντονι Φάουτσι, παρά τη στενή συνεργασία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, φαίνεται πως έχει τελείως διαφορετική άποψη για το ζήτημα.

«Δε νομίζω ότι ο ιός αυτός θα εξαφανιστεί έτσι απλά. Θα υπάρχει, και αν του δοθεί η ευκαιρία θα ξαναεισχωρήσει» λέει ο διακεκριμένος επιδημιολόγος, ο οποίος επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι πρέπει να επικεντρωθούν στο να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.

«Η ντροπή θα είναι δική μας αν δεν έχουμε αρκετά τεστ μέχρι τη στιγμή της εμφάνισης του δεύτερου κύματος που ενδεχομένως έρθει το φθινόπωρο ή τον χειμώνα».

Οι αντίθετες απόψεις Τραμπ και Πομπέο

 

«Υπάρχουν τεράστιες αποδείξεις ότι από εκεί (Γουχάν) προήλθε ο ιός» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, πριν από λίγες ημέρες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει εάν πιστεύει πως ο ιός απελευθερώθηκε εσκεμμένα από το Πεκίνο.

«Η Κίνα είναι γνωστή για την ιστορία της να μολύνει τον κόσμο και να χρησιμοποιεί εργαστήρια που δεν τηρούν τους κανόνες», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ενός ιού που προήλθε από κινεζικά εργαστήρια» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στα μέσα Απριλίου πως η κυβέρνησή του πραγματοποιεί εξονυχιστικές έρευνες για το κατά πόσο ο φονικός κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου.

Πριν λίγες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο ζήτημα λέγοντας πως έχει στοιχεία ότι ο κορωνοϊός συνδέεται με εργαστήριο στη Γουχάν.

Με πληροφορίες του Guardian/National Geographic

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη στην Ιταλία ο Τούρκος κακοποιός Μπαρίς Μπογιούν που συνδέεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα με τους έξι νεκρούς

Διεθνή / Συνελήφθη στην Ιταλία ο Τούρκος κακοποιός Μπαρίς Μπογιούν που συνδέεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα

Ποιος είναι ο πλέον καταζητούμενος άνδρας στην Τουρκία Μπαρίς Μπογιούν - Το ξεκίνημα και η ηγετική θέση στη συμμορία - Οι δολοφονίες στις οποίες εμπλέκεται
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τι σημαίνει η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από Νορβηγία, Ισπανία, Ιρλανδία - Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη

Διεθνή / Τι σημαίνει η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από Νορβηγία, Ισπανία, Ιρλανδία - Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη

Με την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων σε αδιέξοδο, η αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από χώρες-μέλη της ΕΕ σηματοδοτεί τεκτονικές αλλαγές
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ