Ο αντίκτυπος της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο και τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Νέα μελέτη: Ο αντίκτυπος της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης εκτιμά ότι το 2022, προκλήθηκαν από την τρομοκρατία 6.701 θάνατοι, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά το υψηλό αυτό ποσοστό θανάτων εξαιτίας της τρομοκρατίας, είναι ωστόσο κατά 38% χαμηλότερο από το επίπεδο που καταγράφηκε το 2015 και αντιπροσωπεύει μείωση κατά 9% σε σχέση με το 2021.

Οι θάνατοι το 2022 σημειώθηκαν σε 42 χώρες, με 121 από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεση πάντως να μην καταγράφουν κανένα θάνατο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος από το 2007.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έκθεση: «Η τρομοκρατία έχει δυναμική και, αν και η συνολική μεταβολή της τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ελάχιστη, υπήρξαν απότομες αυξήσεις και μειώσεις της τρομοκρατίας σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ιδίως στον Νίγηρα, τη Μιανμάρ και το Ιράκ».

Το γράφημα της Statista που χρησιμοποιεί στοιχεία από την έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης «Global Terrorism Index 2023», δίνει μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο ο πλανήτης επηρεάζεται σήμερα από την τρομοκρατία.

Το Αφγανιστάν κατατάσσεται ως η χώρα με τις χειρότερες επιπτώσεις στον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική ομάδα πέρυσι ήταν το Ισλαμικό Κράτος, με 1.045 θανάτους να αποδίδονται σε αυτήν και 644 τραυματίες σε 410 καταγεγραμμένες επιθέσεις.

Όπως παρατηρείται στο γράφημα η Ελλάδα καταγράφεται με πορτοκαλί χρώμα που αντιστοιχεί στην κατηγορία «Medium» όσον αφορά το πόσο επηρεάζεται η χώρα από την τρομοκρατία.

Νέα μελέτη: Ο αντίκτυπος της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM