Ο άνδρας που βρήκε τον διάσημο θησαυρό του Forrest Fenn αποκαλύφθηκε - Έξι μήνες μετά

Ο άνδρας που βρήκε τον διάσημο θησαυρό του Forrest Fenn αποκαλύφθηκε - Έξι μήνες μετά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Luis Sanchez Saturno / Santa Fe New Mexican
0

Ο κυνηγός θησαυρών που κατάφερε να εντοπίσει τον διάσημο θησαυρό του Forrest Fenn στα Βραχώδη Όρη αποκάλυψε την ταυτότητά του. 

  

Ο Jack Stuef, ένας 32χρονος φοιτητής ιατρικής από το Michigan, αποκάλυψε ότι είναι εκείνος που βρήκε τον θησαυρό του Fenn, ενώ παράλληλα, η οικογένεια του Fenn επαλήθευσε το γεγονός στο περιοδικό Outside, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη ο άνδρας. Ο ίδιος αποκάλυψε την ταυτότητά του καθώς μια αγωγή που κατατέθηκε πρόσφατα θα δημοσιοποιούσε τα στοιχεία του. Ωστόσο δεν είναι πρόθυμος να μιλήσει για τον θησαυρό και τα στοιχεία που τον οδήγησαν σε αυτό. 

Το περίφημο κυνήγι θησαυρού του Fenn ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία, όταν ο Αμερικανός συγγραφέας δημοσίευσε ένα κρυπτικό ποίημα στην αυτοβιογραφία του το οποίο θα οδηγούσε υποψήφιους εξερευνητές στο σημείο που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Forrest Fenn πάνω από 350.000 άνθρωποι έψαξαν για τον θησαυρό, ενώ μερικοί πέθαναν κατά τις έρευνες. 

Ο Stuef αφιέρωσε δύο χρόνια στην αναζήτηση του θησαυρού του Fenn, ο οποίος περιλαμβάνει χρυσό, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Πιστεύεται πως η αξία του ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια. Ο Stuef εντόπισε τελικά τον θησαυρό στην έρημο Γουαϊόμινγκ τον Ιούνιο. Ο Forrest Fenn είχε αποκρύψει την ταυτότητα του άνδρα μετά από αίτημά του.  

Ο Stuef εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Σύμφωνα με τον ίδιο παρέμεινε ανώνυμος όχι επειδή είχε κάτι να κρύψει αλλά επειδή η οικογένεια του Fenn δέχθηκε απειλές, έπεσε θύμα διαρρήξεων και κατατέθηκαν αγωγές κατά μελών της - ενώ πραγματοποιήθηκε μία απόπειρα απαγωγής - όλα τα παραπάνω από ανθρώπους «που τρέφουν αυταπάτες σε σχέση με τον θησαυρό του». 

«Δεν θέλω αυτά τα πράγματα να συμβούν σε μένα και στην οικογένειά μου.»

Λίγο πριν από το θάνατο του Fenn τον Σεπτέμβριο, μια γυναίκα κατέθεσε αγωγή υποστηρίζοντας ότι όποιος βρήκε τον θησαυρό, το έπραξε υποκλέπτοντας τα μηνύματά της και το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, ανέφερε ο Stuef στο περιοδικό Outside. Καθώς ο Fenn πέθανε η κλήτευση μπορεί να μεταφερθεί στους κληρονόμους του, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που γνώριζαν ότι ο Stuef βρήκε τον θησαυρό. Ο Stuef αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Ο ίδιος, από τότε που βρήκε τον θησαυρό, μετακόμισε «σε ένα πιο ασφαλές κτίριο». Ο θησαυρός έχει τοποθετηθεί σε θησαυροφυλάκιο στο Νέο Μεξικό όπου και θα παραμείνει μέχρι να πωληθεί. Ο Stuef είπε ότι δεν θα αποκαλύψει ποτέ την τοποθεσία όπου βρέθηκε για να διατηρηθεί η άγρια φύση και να αποτραπούν άλλοι από το να ακολουθήσουν τη διαδρομή, κάτι δυνητικά επικίνδυνο. 

Mε πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να νοσηλευτεί σε πολυτελή σουίτα του νοσοκομείου

Η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου νοσηλεύεται σε ένα από τα 108 «κανονικά» δωμάτια του ιδιωτικού νοσοκομείου - Την επισκέφθηκε υποβασταζόμενη η αδελφή της Ειρήνη
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Θα απονείμει ο βασιλιάς Κάρολος τίτλους ευγενείας στους γονείς της;

Σε παμπ το Σάββατο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την μητέρα της Κέιτ Μίντλετον - Η Κάρολ Μίντλετον είναι η μητρική φιγούρα για τον διάδοχο του θρόνου, που έχασε την μητέρα του σε ηλικία 15 ετών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ