ΝΥΤ: Oι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

ΝΥΤ: Oι ΗΠΑ αλλάζουν στρατηγική ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0


Δημοσίευμα των Νew York Times αναφέρει πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επανεξετάζει την στρατηγική της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το Πεντάγωνο σχεδιάζει την μεταφορά περισσότερων μαχητών σε ασφαλέστερες ζώνες, παρέχοντας τους καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών και βελτιώνοντας τις δεξιότητες εκπαιδευμένων ανταρτών.


Ανώνυμες πηγές που επικαλούνται οι New York Timew κάνουν λόγο για απόρρητες επιλογές, που κυκλοφορούν ανάμεσα σε ανώτατους αξιωματούχους στο υπουργείο Άμυνας.


Στα καινούργια σχέδια των ΗΠΑ περιλαμβάνεται αύξηση του μεγέθους των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη.


Μια ένδειξη του πόσο ευάλωτες είναι οι προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό χιλιάδων μελών της συριακής αντιπολίτευσης, είναι ότι το Μέτωπο αλ Νόσρα, το παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία, ανέφερε τον Ιούλιο πως κρατά αιχμαλώτους μερικούς από μια πρώτη ομάδα λιγότερων από 60 ανταρτών – εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ – εβδομάδες μετά την παράταξη τους.


Τον περασμένο μήνα η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε να επικεντρώνεται στην παράταξη ανταρτών μαχητών, που εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος μακριά από την σύνορα με την Συρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM