Εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ ζητώντας να δουν την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, καθώς κλιμακώνεται η διπλωματική σύγκρουση μεταξύ της Ολλανδίας και της Τουρκίας.


Με μεταλλικά φράγματα και έφιππους αστυνομικούς οι ολλανδικές δυνάμεις της τάξης προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από το προξενείο το πλήθος που μεγάλωνε, καθώς διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν.

 

Πολλοί κρατούν τουρκικές σημαίες και ανά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο και σημειώνεται συχνά ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

 

Νύχτα έντασης στην Ολλανδία: Εκατοντάδες τούρκοι διαδηλωτές έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ

 

Νύχτα έντασης στην Ολλανδία: Εκατοντάδες τούρκοι διαδηλωτές έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ

 

Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας έφθασε οδικώς στην Ολλανδία από τη γειτονική Γερμανία, αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στο αεροπλάνο που θα μετέφερε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσκογλου να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ. Η ολλανδική αστυνομία την εμπόδισε να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο της πόλης.


Η ολλανδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στο ολλανδικό έδαφος στις κοινότητες των τούρκων μεταναστών.