Ντονμέζ: Θα στείλουμε γεωτρύπανο αν βρούμε αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Ντονμέζ: Θα στείλουμε γεωτρύπανο αν βρούμε αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Νέες προκλητικές δηλώσει από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας που είπε πως η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο αν βρει αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Κάθε γεώτρηση μάς δίνει σημαντικά δεδομένα. Πρώτα γίνεται δισδιάστατη έρευνα, στη συνέχεια στις περιοχές που αξιολογούνται ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες γίνεται τρισδιάστατη έρευνα με λεπτομερείς απεικονίσεις. Και με τη γεώτρηση παίρνουμε από εκεί πληροφορίες. Κοντά στις περιοχές που εντοπίζουμε ροή φυσικού αερίου κάνουμε μερικές γεωτρήσεις ακόμη· θα κάνουμε μερικές γεωτρήσεις ακόμη στις περιοχές εκεί κοντά», σημείωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ντονμέζ είπε ότι έγιναν συνολικά οκτώ έρευνες μεγάλου βάθους, ωστόσο δεν προέκυψε κάποια ανακάλυψη, όπως είπε, ενώ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για το Καστελόριζο.

«Η απόσταση μας από το Καστελόριζο είναι 2 χλμ, ενώ από την Ελλάδα 580 χλμ. Στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει αυτό. Όταν το εξηγούμε αυτό πρόσωπο με πρόσωπο στην Ευρώπη μας δίνουν δίκιο, αλλά δυστυχώς μπροστά στις κάμερες δεν συμβαίνει το ίδιο», είπε ο Τούρκος υπουργός. 

Επίσης ο Ντονμέζ είπε ότι σε αυτή τη φάση η Τουρκία ανακοινώνει NAVTEX «σε μέρη της περιοχής μας, χωρίς να εισερχόμαστε στα χωρικά ύδατα των νησιών. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε ότι στις περιοχές νότια της Μεσογείου «υπάρχουν ανακαλύψεις, και οι σεισμικές έρευνες δημιουργούν ελπίδες. Όμως είναι δύσκολο να πούμε κάτι χωρίς να εξετάσουμε τα στοιχεία αυτών των ερευνών. Ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε την εμπειρία μια ανακάλυψη όπως εκείνης στη Μαύρη Θάλασσα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ