Ντόναλντ Τραμπ: «Η Πελόζι, ο Ομπάμα και άλλοι, έδιωξαν τον Τζο Μπάιντεν»

Ντόναλντ Τραμπ: «Η Πελόζι, ο Ομπάμα και άλλοι, έδιωξαν τον Τζο Μπάιντεν» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Λόγο για «βάναυση» συμπεριφορά κατά του Τζο Μπάιντεν από «την Πελόζι και τον Ομπάμα», έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ

Πολυάριθμα στελέχη των Δημοκρατικών «εκδίωξαν» τον Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας τη «βάναυση» στάση του Δημοκρατικού κόμματος, την επομένη της ομιλίας του προέδρου Μπάιντεν που αναφέρθηκε στην απόφασή του να τερματίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή. 

«Τον ανάγκασαν να φύγει, η Πελόζι, ο Ομπάμα και άλλοι», είπε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεφωνικής συνέντευξης στο Fox News. 

Ο ρόλος, στα παρασκήνια, της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην απόσυρση του Τζο Μπάιντεν σχολιάζεται ευρέως εδώ και ημέρες στον αμερικανικό Τύπο. 

«Τους έβλεπα στην τηλεόραση, ήταν τόσο ευγενικοί, "Ω ναι, αγαπάμε τον Τζο, αγαπάμε τον Τζο". Αλλά στο παρασκήνιο, ξέρω πολύ καλά ότι ήταν βάναυσοι» απέναντί του, δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Είχαν προηγηθεί ένα καταστροφικό για τον ίδιο debate απέναντι στον Τραμπ στα τέλη Ιουνίου και εκκλήσεις από Δημοκρατικούς, με κάποιους δημοσίως και άλλους ιδιωτικά, να του ζητούν να παραιτηθεί, κρίνοντας ότι δεν είναι ικανός να κερδίσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του. 

«Προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα», δήλωσε ο Τραμπ για τα τεκταινόμενα στο αντίπαλό του κόμμα. 

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, «είναι χειρότερη» από τον Μπάιντεν, τόνισε επίσης ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας στο Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμούν οι συντηρητικοί Αμερικανοί. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξήγησε στους συμπατριώτες του χθες βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του, πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα τον Νοέμβριο προκειμένου να «σωθεί η δημοκρατία» στη χώρα και να δώσει τόπο σε «νεότερες φωνές». 

Για τον Τραμπ, το διάγγελμα του Μπάιντεν ήταν «ελάχιστα κατανοητό και τόσο κακό», είπε με ανάρτηση στο Truth Social. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Μια από τις πρώτες θεωρίες υποστήριξε ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα πέρασε μέσα από μια οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία σπασμένη οθόνη
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM