Ντιέγκο Μαραντόνα: 8 κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τον θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: 8 κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τον θάνατό του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δυόμιση χρόνια μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου 2020, έγινε γνωστό ότι οκτώ γιατροί και νοσηλευτές που τον φρόντιζαν θα περάσουν τελικά από δίκη. Η δίκη θα αρχίσει το 2024. 

Οι οκτώ γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείο Λα Πλάτα που τον φρόντιζαν μετά από χειρουργείο που έκανε στο κεφάλι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της απλής ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενη πρόθεση, ένα έγκλημα το οποίο με βάση τους κανονισμούς της Αργεντινής τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια.

Πρόκειται για τους Λεοπόλδο Λούκε (νευροχειρούργος), Αγκουστίνα Κοσάσοφ , Κάρλος Άνχελ Ντίαζ (ψυχολόγος), Νάνσι Εντίθ Φλορίνι (συντονίστρια γιατρός της ιδιωτικής κλινικής), Μαριάνο Περόνι (συντονιστής νοσοκόμος), Ρικάρντο Ομάρ Αλμιρόν (νοσοκόμος), Νταϊάνα Γκιζέλα Μαντρίντ (νοσοκόμα), σύμφωνα με το ESPN. 

Μια αυτοψία αποκάλυψε ότι ο Μαραντόνα πέθανε στον ύπνο του από οξύ πνευμονικό οίδημα, συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

Κόρη Μαραντόνα: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.  Μία από τις κόρες του Μαραντόνα, η Ντάλμα, έγραψε στο Instagram μετά τα νέα της Τρίτης: «Πολλές φορές η διαδικασία είναι επίπονη και αργή και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!».

Aπό την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, είχε αφήσει αιχμές για το γιατρό που τον χειρούργησε και την ομάδα που είχε αναλάβει να τον προσέχει. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM
Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM