No.1

Ντι Μάιο για προϋπολογισμό: Διάλογος με Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει plan b

Ντι Μάιο για προϋπολογισμό: Διάλογος με Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει plan b Facebook Twitter
1

Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε σήμερα στο σχέδιο προϋπολογισμού της χώρας και στη χθεσινή επιστολή του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε από το Μιλάνο.

Ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τις ερχόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει διάλογο με την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β».

«Περιμέναμε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν θα άρεσε στις Βρυξέλλες. Τώρα αρχίζει η φάση του διαλόγου, αλλά δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω», τόνισε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων.

«Εκτιμώ το ότι η επιστολή αυτή έφτασε τώρα που οι αγορές είναι κλειστές. Έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουμε την επιστολή αυτή και μέσω του Τύπου, αλλά πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρεί», ολοκλήρωσε ο Ντι Μάιο.

Μετά τις χθεσινές πληροφορίες ότι η Κομισιόν απέρριψε το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, νωρίτερα σήμερα πηγές της ιταλικής κυβέρνησης διέψευσαν ότι υπήρξε απόρριψη.

«Δεν υπήρξε καμία απόρριψη του σχεδίου προϋπολογισμού, διότι ακόμη δεν άρχισε ο επίσημος διάλογος», τόνιζαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι «στοχεύουν σε εποικοδομητικό διάλογο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Το σωστό είναι οι Ιταλοί να έχουν ένα Πλαν Μπι, να μην πάνε στις διαπραγματεύσεις ξυπόλητοι στ' αγγούρια. Να πουν στις Βρυξέλλες κοιτάξτε κύριοι, να ο προϋπολογισμός μας κι άμα θέλετε και αν όχι εμείς θα πάμε στη δραχμή , και να έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο με στρατό στους δρόμους, κατάληψη νομισματοκοπείου, παράλληλες πληρωμές, κλείσιμο τραπεζών κι άλλα τέτοια ωραία , να γιορτάσουν κι αυτοί τη δημοκρατία, όπως τη γιορτάσαμε κι εμείς κι όλες οι χούντες του κόσμου.