Ντέμι Λοβάτο: Συνεργασία με την πλατφόρμα θεωριών συνωμοσίας Gaia

Ντέμι Λοβάτο: Συνεργασία με την πλατφόρμα θεωριών συνωμοσίας Gaia Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Αντιδράσεις από φαν έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της συνεργασίας Ντέμι Λοβάτο- Gaia. Πρόκειται για πλατφόρμα streaming που θεωρείται από πολλούς ως κέντρο για θεωρίες συνωμοσίες. 

Πρόκειται για συνεργασία σε ρόλο «εκπροσώπου» της πλατφόρμας, την οποία ανακοίνωσε με μια φωτογραφία στο Instagram και εξέφρασε ενθουσιασμό για αυτή την εξέλιξη. «Η κατανόηση του κόσμου γύρω μας (του γνωστού και του άγνωστου) είναι κάτι τόσο συναρπαστικό για εμένα», συμπλήρωσε. 

Ήδη φαν αντιδρούν και στα σχόλιά τους στα social media επικρίνουν αυτή τη συνεργασία. Το «Netflix της πνευματικότητας», όπως αποκαλούν το Gaia κάποια από τα μέλη του, αρχικά έγινε γνωστό ως ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού από το σπίτι του. 

Τώρα είναι επίσης γνωστό ως κόμβος περιεχομένου για παραπληροφόρηση κατά των εμβολίων, ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας, με εργαζόμενους που φέρεται να έχουν μιλήσει ενθουσιωδώς για την QAnon, σύμφωνα με το Business Insider. 

Επίσης, το Gaia έχει πολλά βίντεο του David Icke- γνωστού συνωμοσιολόγου του οποίου οι θεωρίες έχουν χαρακτηριστεί αντισημιτικές- που έχει αποκλειστεί από μεγάλες πλατφόρμες social media. 

Η αρχή για τη συνεργασία έγινε έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον από πλευράς Ντέμι Λοβάτο που πυροδοτήθηκε από έναν από τους παρουσιαστές του Gaia, τον δρ. Στίβεν Γκριρ, ιδρυτή του Κέντρου για τη Μελέτη της Εξωγήινης Νοημοσύνης (CSETI). Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλατφόρμας, ακολούθησαν «αρκετές βαθιές εμπειρίες στην εξάσκηση των πρωτοκόλλων διαλογισμού του δρ. Γκριρ που έχουν σκοπό την επικοινωνία με εξωγήινους». 

Η συνεργασία προκαλεί ανησυχία, καθώς η επιλογή ενός διάσημου προσώπου για να προωθήσει ένα κέντρο παραπληροφόρησης σε εκατομμύρια followers μπορεί να είναι κάτι δυνητικά επιβλαβές, σημειώνει η Teen Vogue. Αποκτώντας τέτοια προώθηση, ιστοσελίδες παραπληροφόρησης όπως το Gaia βγαίνουν από το περιθώριο και γίνονται mainstream, επισημαίνει ακόμη. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM