Ντάουνινγκ Στριτ: Προετοιμάζεται το «σχέδιο της κηδείας» του 17χρονου πλέον Λάρι

Αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ προετοιμάζουν το σχέδιο ανακοίνωσης του θανάτου του γάτου Λάρι Facebook Twitter
Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ/Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Οι αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζουν ένα «σχέδιο» για να ανακοινώσουν τον ενδεχόμενο θάνατο του Λάρι, της γάτας που «φρουρεί» την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία. 

Ο Λάρι έχει γίνει ένα ευρέως αγαπητό μέλος της Ντάουνινγκ Στριτ και συχνά κατά τη διάρκεια μεγάλων πολιτικών γεγονότων και ειδησεογραφικών εκπομπών, εντοπίζεται να τριγυρνά έξω από την πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας. Ο 17χρονος γάτος πιστεύεται ότι διανύει τα τελευταία του χρόνια, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο ζωής μιας γάτας αυτού του είδους. 

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στους Times ότι συντάσσεται δελτίο τύπου προκειμένου να είναι έτοιμοι «για τη θλιβερή ημέρα» που ο αγαπητός σε όλους γάτος φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες, που επιλέχθηκαν για να δημοσιευθούν με την είδηση του θανάτου του, αποθηκεύονται σε φακέλους στο σύστημα πληροφορικής της Ντάουνινγκ Στριτ, ως μέρος ενός σχεδίου για την ενημέρωση του κοινού. 

Ενώ μια πηγή ανέφερε ότι, προς το παρόν, ο Λάρι «τα πάει καλά», μια άλλη είπε: «Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να χειριστούμε το θέμα με ευαισθησία».Ο γάτος, ο οποίος υιοθετήθηκε από το Battersea Cats Home, πρωτοήρθε στην Ντάουνινγκ Στριτ από τον Ντέιβιντ Κάμερον Cameron ως κατοικίδιο για τα παιδιά του και έκτοτε έχει ξεπεράσει πέντε πρωθυπουργούς. 

Η ιστοσελίδα του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνει βιογραφία της αγαπημένης γάτας, η οποία έχει ως εξής: «Ο Larry διαμένει από τις 15 Φεβρουαρίου 2011 και είναι η πρώτη γάτα στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στην οποία απονέμεται ο επίσημος τίτλος Chief Mouser (...) Έχει κατακτήσει τις καρδιές του μεγάλου βρετανικού κοινού και των ομάδων τύπου που συχνά κατασκηνώνουν έξω από την εξώπορτα. Με τη σειρά του, το έθνος του στέλνει καθημερινά δώρα και λιχουδιές». 

»Ο Larry περνάει τις μέρες του υποδεχόμενος τους επισκέπτες του σπιτιού, επιθεωρώντας τις άμυνες ασφαλείας και δοκιμάζοντας έπιπλα αντίκες όσον αφορά την ποιότητα του ύπνου που παρέχουν». 

Με πληροφορίες από Independent 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM