ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Νότια Κορέα: Οι πολίτες με νόμο γίνονται τουλάχιστον ένα χρόνο «νεότεροι»

Νότια Κορέα: Οι πολίτες με νόμο γίνονται ένα με δύο χρόνια νεότεροι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι Νοτιοκορεάτες θα γίνουν τουλάχιστον ένα χρόνο νεότεροι από αύριο, καθώς στη χώρα παραδοσιακά το νεογέννητα μωρά θεωρούνταν ήδη ενός έτους. 

Ουσιαστικά, η Νότια Κορέα περνά τον υπολογισμό της ηλικίας στα διεθνή πρότυπα και από την Τετάρτη οι δικαστικές και διοικητικές περιοχές της χώρας θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη νέα ημερολογιακή ηλικία. 

Οι πολίτες της χώρας υπολόγιζαν μέχρι σήμερα και τον χρόνο που περνά το έμβρυο στη μήτρα και ως εκ τούτου έφταναν να είναι έως και ένα με δύο χρόνια «μεγαλύτεροι» από συνομήλικους τους στο εξωτερικό. 

Το παραδοσιακό σύστημα μέτρησης χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε κοινωνικά περιβάλλοντα και στον εργασιακό χώρο, όπου οι ηλικιακές ιεραρχίες θεωρούνται σημαντικές.

Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ επεδίωξε την αλλαγή, η οποία υποστηρίχθηκε ευρέως από την κοινή γνώμη. Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νοτιοκορεάτες δεν θα χρειαστεί να επικαιροποιήσουν κανένα έγγραφο ή ταυτότητα, καθώς η ηλικία που χρησιμοποιείται για τα κυβερνητικά έντυπα βασίζεται στο διεθνές σύστημα. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και η εισαγωγή στα σχολεία ακολουθούν επίσης την ημερολογιακή ηλικία. 

Παράλληλα, δεν θα επηρεαστεί η πρόσβαση νεαρών σε αλκοόλ και τσιγάρο καθώς τα καταστήματα χρησιμοποιούν την ημερολογιακή ηλικία και όχι την «κορεατική ηλικία» για να διασφαλίσουν ότι κάποιος είναι πάνω από 19 ετών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

«Η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα
NEWSROOM
Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM