Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βασιλιάς των Khoisan»- Ιθαγενείς είχαν φυτέψει κάνναβη κοντά στην προεδρικό μέγαρο

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βασιλιάς των Khoisan»- Ιθαγενείς είχαν φυτέψει κάνναβη κοντά στην προεδρικό μέγαρο Facebook Twitter
EPA
0

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής συνέλαβε τον ηγέτη των Khoisan, σε μία επιχείρηση για να ξεριζώσουν τα φυτά κάνναβης που καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς κοντά στο γραφείο του προέδρου Cyril Ramaphosa στην Πρετόρια.

Τα φυτά ανήκαν σε ακτιβιστές από την κοινότητα των ιθαγενών Khoisan, ορισμένοι από τους οποίους έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή εδώ και τρία χρόνια.

Ο αρχηγός τους, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Βασιλιάς των Khoisan», αγκάλιασε ένα μεγάλο φυτό κάνναβης στην προσπάθειά του να εμποδίσει τις αρχές.

«Αστυνομία... κήρυξες τον πόλεμο», φώναζε σύμφωνα με το AFP. «Ήμασταν εδώ ειρηνικά. Ερχόμαστε» έλεγε λίγο πριν συλληφθεί από τις αρχές.

Αυτός και μερικοί άλλοι ακτιβιστές συνελήφθησαν για «διαχείριση ντάγκα (κάνναβης), παράνομη φυτεία και καλλιέργεια ντάγκα, καθώς και γιατί δεν φόρεσαν μάσκα προσώπου όταν τον διέταξε ένας αστυνομικός», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το 2018, η ομάδα κατασκήνωσε στον χώρο πρασίνου έξω από το γραφείο του προέδρου, κοντά σε ένα γιγάντιο άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα, σε μία εκστρατεία για την επίσημη αναγνώριση της γλώσσας τους.

Η σύζυγος του «βασιλιά Khoisan» εξέφρασε την οργή για το περιστατικό σε συνέντευξή της στον ειδησεογραφικό ιστότοπο IOL της Νότιας Αφρικής τονίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν τους δέχεται να μιλήσουν, ενώ αυτό που θέλει η κοινότητα των ιθαγενών είναι μόνο αναγνώριση.

Διευκρίνισε ότι χρησιμοποιούσαν κάνναβη για ιατρικούς λόγους, όπως για τον καρκίνο και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα φυτά δε, τα είχαν φυτέψει σε λαχανόκηπο.

Η χρήση κάνναβης για προσωπικούς λόγους σε ιδιωτικούς χώρους αποποινικοποιήθηκε στη Νότια Αφρική το 2018.

Οι Khoisan είναι οι παλαιότεροι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής, αλλά τώρα αποτελούν μια μικρή μειοψηφία στη χώρα.

Με πληροφορείς του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM