Νότια Αφρική: Αυτοκτόνησε 14χρονος επειδή δεχόταν ομοφοβικό bullying

Νότια Αφρική: Αυτοκτόνησε 14χρονος επειδή δεχόταν ομοφοβικό bullying Facebook Twitter
0

Ένα 14χρονο αγόρι από τη Νότια Αφρική αυτοκτόνησε μετά από ομοφοβικό εκφοβισμό που δεχόταν.

Ο Mpho Falinthenjwa ήταν μαθητής στο σχολείο Leshata, στο Νότιο Γιοχάνεσμπουργκ και όπως αποκαλύπτουν συγγενείς του δεχόταν bullying για την σεξουαλικότητά του.

Η αδερφή του Mpho, Thando Kutumela, είπε στο PinkNews ότι οι γονείς τους βρήκαν τον έφηβο αδελφό της χωρίς τις αισθήσεις του στις 21:00 την Πέμπτη 2 Ιουνίου. Τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα το ίδιο βράδυ κατέληξε.

Η Kutumela είπε ότι ο Mpho άφησε πίσω του ένα σημείωμα που έλεγε το τελευταίο αντίο στην οικογένειά του.

Πριν από την τραγωδία, η οικογενειακή τους ζωή φαινόταν φυσιολογική, όπως είπε.

«Οι γονείς μου είπαν ότι ο Mpho ήταν πολύ χαρούμενος. Τίποτα δεν φαινόταν ύποπτο στα μάτια τους, μάλιστα ο Mpho τους είχε μαγειρέψει εκείνη την ημέρα».

Ωστόσο, η Kutumela είπε ότι οαδελφός της δεχόταν συνεχή εκφοβισμό και ομοφοβικά σχόλια στο σχολείο, ακόμη και στον δρόμο.

Θυμήθηκε δε, ότι σε ένα περιστατικό, που συνέβη στο σχολείο, άλλοι μαθητές τον αποκαλούσαν isitabane, μια υποτιμητική λέξη των Ζουλού για τους ομοφυλόφιλους.

Ο 14χρονος δεν είχε κάνει coming out στην οικογένειά του αλλά στο προφίλ του στο Facebook περιέγραφε τον εαυτό του ως «πιστοποιημένο ομοφυλόφιλο».

Περιγράφοντας τον μικρότερο αδερφό της, η Kutumela είπε ότι ήταν πολύ ευχάριστο παιδί. «Έφερε χαμόγελα και γέλια μέσα στο σπίτι. Ήταν συγκρατημένος και μερικές φορές δυνατός. Του άρεσε πολύ να τραγουδάει και να χορεύει».

Η ίδια δήλωσε ότι έχει καταρρεύσει από τον θάνατο του αδελφού της και πρόσθεσε πως αν τον έβλεπε άλλη μια φορά θα του έλεγε ότι «ήταν τα πάντα μου και δεν ήθελα να τον χάσω και ότι τον αγαπώ τόσο πολύ».

«Μακάρι η αθώα ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν νόμοι κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Νότια Αφρική ενώ υπάρχουν ορισμένοι νόμοι που προστατεύουν τα queer άτομα από διακρίσεις.

Ωστόσο, οι ομοφοβικές συμπεριφορές παραμένουν, συχνά καθοδηγούμενες από τη θρησκεία.

Το 2016 μια έρευνα OUT διαπίστωσε ότι το 56% των Νοτιοαφρικανών έχουν βιώσει διακρίσεις λόγω της σεξουαλικότητας τους στο σχολείο.

«Νομίζω ότι είναι λάθος να μην αποδεχόμαστε άλλους ανθρώπους επειδή δεν επιλέγουμε εμείς πώς γεννιόμαστε. Είμαστε όλοι δημιούργημα του Θεού και πρέπει να είμαστε αποδεκτοί γι' αυτό που είμαστε» είπε η αδελφή του 14χρονου.

Με πληροφορίες του Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM