Νορβηγία: Σάλος με πάρτι γενεθλίων της πρωθυπουργού εν μέσω πανδημίας - Η ανάκριση

Νορβηγία: Έρευνα για το πάρτι γενεθλίων της πρωθυπουργού εν μέσω πανδημίας - «Συγγνώμη δεν το καταλάβαμε» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε να ανακρίνει την πρωθυπουργό Έρνα Σόλμπεργκ για το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα.

Μάλιστα, ενδέχεται να της επιβληθεί πρόστιμο 10.000 κορωνών (περίπου 982 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης λόγω της covid -19.

«Ξεκινήσαμε έρευνα και μέρος αυτής περιλαμβάνει ανάκριση της πρωθυπουργού. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και η ανάκριση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει τελειώσει επισήμως», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός επιθεωρητής Πεν Μόρτεν Σέντινγκ. Η αστυνομία σκοπεύει να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή την εβδομάδα, είπε.

«Συγγνώμη - Δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό ήταν εκδήλωση»

Η πρωθυπουργός, που διανύει τη δεύτερη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο, ζήτησε συγγνώμη επειδή γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της με 13 μέλη της οικογένειάς της σε ένα ορεινό θέρετρο, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 10 ανθρώπων.

«Σχεδιάσαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο, κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες λόγω κορωνοϊού. Ήταν σε ένα εστιατόριο στο οποίο κάναμε κράτηση για τρία ξεχωριστά τραπέζια και κρατήσαμε τις αποστάσεις μας» , δήλωσε η Σόλμπεργκ στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή.

«Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε ότι αυτό, όπως ορίζεται από τον νόμο, ήταν μια εκδήλωση».

Η Σόλμπεργκ έχει ταχθεί υπέρ των αυστηρών κανόνων προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η χώρα να παρουσιάζει ορισμένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά μολύνσεων και θανάτων, κάτι που έχει οδηγήσει σε αύξηση της υποστήριξης για το Συντηρητικό Κόμμα της στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Όμως η χώρα βλέπει τώρα μια ραγδαία αύξηση των μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γεμίσουν αν δεν ελεγχθεί η έξαρση της ασθένειας.

Το πάρτι γενεθλίων της πρωθυπουργού προκάλεσε επικρίσεις, περιλαμβανομένου και του ίδιου του υπουργού Υγείας Μπεν Χόιε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα VG: «Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM
Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM