Νόμισαν ότι άκουσαν τον ύμνο του Champions League στη στέψη του Καρόλου- Υπήρχε λόγος

Νόμισαν ότι άκουσαν τον ύμνο του Champions League στη στέψη του Καρόλου- Υπήρχε λόγος Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Κάποιοι που παρακολουθούσαν την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, πίστεψαν κάποια στιγμή πως ακούνε τον ύμνο του Champions League. Υπήρχε λόγος για αυτό. 

Τα σχόλια- που έπεσαν «βροχή» στα social media- αφορούσαν τη μουσική που «έντυσε» την πιο ιερή στιγμή της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου, εκείνη του χρίσματος. Όταν δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι σχημάτισε με έλαιο τον σταυρό στο μέτωπο, το στήθος και τα χέρια του μονάρχη. 

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση της τελετής τοποθετήθηκε ένα διαχωριστικό γύρω τους, προκειμένου να μην καταγραφεί η στιγμή, που θεωρείται ιδιωτική. 

Την ίδια ώρα ακουγόταν ο ύμνος «Zadok the Priest», που συνέθεσε ο Γκέοργκ Φρίντερικ Χέντελ το 1727, για τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου Β΄. Ήταν μία από τις παραδόσεις αιώνων που τηρήθηκαν το Σάββατο, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, κατά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.  

Υπάρχει λόγος που οι θεατές πίστεψαν ότι εκείνη τη στιγμή άκουγαν τον ύμνο του Champions League. Ο Τόνι Μπρίτεν, που τον συνέθεσε το 1992, δεν έχει κρύψει πως εμπνεύστηκε από τον ύμνο του Χέντελ. Σε συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στο BBC, είχε εξηγήσει πως πήρε από τον Χέντελ ένα κομμάτι με έγχορδα και το υπόλοιπο τραγούδι αποτελεί δική του δημιουργία. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM