Νόμιμοι από σήμερα οι γκέι γάμοι στη Βρετανία

Νόμιμοι από σήμερα οι γκέι γάμοι στη Βρετανία Facebook Twitter
2

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η διάταξη που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην Αγγλία και στην Ουαλία. Ο σχετικός νόμος είχε ψηφιστεί από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά εφαρμόζεται από σήμερα με τον Πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει ότι η αγάπη των ανθρώπων δεν πρέπει να χωρίζεται από το νόμο.

Οι γκέι γάμοι θα κάνουν τη βρετανική κοινωνία ισχυρότερη, είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον επιμένοντας ότι πρόκειται για μια ιστορική αλλαγή στην έννοια του γάμου.

Γράφοντας στο Pinknews , μια ιστοσελίδα για γκέι και λεσβίες τόνισε ότι ο επαναπροσδιορισμός του γάμου ήταν σύμφωνος με τις «περήφανες παραδόσεις του σεβασμού, της ανοχής και της ισότητας» στη Βρετανία.

 «Για πρώτη φορά, τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άνδρες με γυναίκες, αλλά άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες», δήλωσε ο Κάμερον σε ανακοίνωσή του. «Όταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από το νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει», συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Με απλά λόγια, στη Βρετανία δεν θα έχει πλέον σημασία αν είστε στρέιτ ή γκέι, το κράτος θα αναγνωρίσει τη σχέση σας ισότιμα», σημείωσε.

Πάντως νέες δημοσκοπήσεις που έγιναν από την «The Telegraph» δείχνουν ότι το ζήτημα θα μπορούσε να κοστίσει στους Συντηρητικούς έναν σημαντικό αριθμό ψήφων στις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

Ήδη οι πρώτοι γάμοι έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Μπράιτον. Τουλάχιστον τέσσερα ζευγάρια έτρεξαν να εξασφαλίσουν μια κοινή θέση στο βιβλίο των ρεκόρ σε τελετή στο Westminster, Islington, στο βόρειο Λονδίνο.

Στη Σκωτία, όπου επίσης ψηφίστηκε η νομιμοποίηση των γάμων η διάταξη θα τεθεί σε ισχύ αργότερα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ευτυχώς από σχόλια που διάβασα στο διαδίκτυο κανείς συνειδητοποιημένος Βρετανός πολίτης δεν πρόκειται να πει ευχαριστώ στον νεοφιλελέ πρωθυπουργό της Δεξιάς επειδή επικύρωσε το αυτονόητο! Ευτυχώς είναι αρκετοί οι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι και στη Μεγάλη Βρετανία που δεν τσίμπησαν... Ποιος άνθρωπος άλλωστε όποια σεξουαλικότητα κι αν έχει θα πει πχ ευχαριστώ στον Σαμαρά αν νομιμοποιηθεί ο gay γάμος τη στιγμή που για να ανοίξεις ένα δικό σου σπίτι θα χρειάζεται να παντρευτείς όχι με έναν αλλά με τέσσερις για να τα βγάλεις πέρα?Με βασικό μισθό και 10ωρο δεν ανοίγεις σπιτικό...και ακόμα κι αν μας επιτρέψουν να υιοθετούμε πάλι τα ορφανοτροφεία θα είναι γεμάτα από παιδιά που οι ετεροφυλόφιλοι γονείς τους θα είναι αδύνατον να μεγαλώσουν και αδύνατον και για τους σημερινούς Ελληνες gay των 560 ευρώ να συντηρήσουν.Δεν ο Κάμερον πρόκειται να πάρει ψήφους ούτε από τα κομμάτια της μεσαίας και εργατικής τάξης τα οποία προσπάθησε με αντίστοιχα μνημονιακού τύπου μέτρα να διαλύσει.