Νίκος Χριστοδουλίδης: Από αύριο οι διεργασίες για το υπουργικό συμβούλιο- Πήρε 204.680 ψήφους

Εκλογές στην Κύπρο: Τα οριστικά αποτελέσματα και οι πρώτες δηλώσεις Χριστοδουλίδη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνολικά 204.680 ψήφους πήρε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κύπρο, για να αναδειχθεί νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξασφάλισε ποσοστό 51,92% στον δεύτερο γύρο των εκλογών, έναντι 48,08% του αντιπάλου του, Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον οποίο ψήφισαν 189.552 πολίτες. 

Οι εκλογές στην Κύπρο σε αριθμούς

  • N. Χριστοδουλίδης 51,92% (204.680 ψήφους)
  • A. Μαυρογιάννης 48,08 % (189.522 ψήφους)
  • Εγγεγραμμένοι : 561.273
  • Ψήφισαν: 406.616 (72,45%)
  • Αποχή: 154.657 (27,55%)
  • Έγκυρα: 394.202 (96,95%)
  • Άκυρα: 8.428 (2,07%)
  • Λευκά: 3.986 (0,98%)

Νίκος Χριστοδουλίδης: Η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού

Στις πρώτες του δηλώσεις, έπειτα από την εκλογή του, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί λύση του Κυπριακού και ότι «η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα». 

Αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε με ηγέτες διαφόρων χωρών και τόνισε πως η πρώτη επίσκεψή του υπό την ιδιότητα του Πρόεδρου στο εξωτερικό θα είναι στην Ελλάδα.

«Ο κυπριακός λαός μίλησε, αύριο είναι μια καινούργια μέρα και όσα προεκλογικά έχω αναφέρει, αυτή είναι και η υπόσχεσή μου προς τον κυπριακό λαό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα κάνω το παν όχι μόνο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, αλλά μέσα από μια συνένωση δυνάμεων, και να ξέρετε τις επόμενες μέρες θα ζητήσω να δω όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής».

Σε ερώτηση πότε πρόκειται να ξεκινήσουν οι διεργασίες για τον καταρτισμό του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως αυτό αποτελεί την «πρώτη κορυφαία πολιτική πράξη», προσθέτοντας πως από αύριο ξεκινούν οι επαφές. «Όπως προανέφερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έχω συγκεκριμένες πλέον σκέψεις, αυτές τις σκέψεις θα τις μοιραστώ με όλους αυτούς που επηρεάζονται και όπως προνοείται θα είμαστε έτοιμοι για να ανακοινώσουμε το υπουργικό μας συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δέχθηκε αρκετά μηνύματα και από Τουρκοκύπριους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM