Νικολά Σαρκοζί: Ένοχος για «παράνομη χρηματοδότηση» της προεκλογικής του καμπάνιας το 2012

Νικολά Σαρκοζί: Ένοχος για «παράνομη χρηματοδότηση» της προεκλογικής του καμπάνιας το 2012 Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ο Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε για «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» το 2012 στο πλαίσιο της «υπόθεσης Bygmalion».

Στο πλαίσιο αυτό, δικαστήριο του Παρισιού του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Ωστόσο, ο Σαρκοζί είναι απίθανο να πάει στη φυλακή σύμφωνα με το Reuters καθώς αναμένεται να ασκήσει έφεση στην ποινή. Παράλληλα, ο δικαστής ανέφερε ότι θα μπορούσε να εκτίσει την ποινή στο σπίτι με ηλεκτρονική παρακολούθηση. 

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος καταδικάστηκε για το ότι ξόδεψε σχεδόν το διπλάσιο ποσό από αυτό που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία για την προεκλογική εκστρατεία, που ανέρχεται σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά την ενισχυμένη χρηματοδότηση, ο Σαρκοζί έχασε τις εκλογές από τον τότε πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανσουά Ολάντ

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Σαρκοζί «γνώριζε το ύψος του ανώτατου ορίου» που μπορούσε να διαθέσει στην καμπάνια του. 

«Συνέχισε να πραγματοποιεί συναντήσεις, πραγματοποίησε έξοδα και παρέλειψε οικειοθελώς, ως υποψήφιος, να ασκήσει έλεγχο στα έξοδα», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του, ο Σαρκοζί είχε δηλώσει στο δικαστήριο τον Ιούνιο ότι δεν είχε εμπλακεί στη χρηματοδότηση της εκστρατείας ή στο πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα. 

Με πληροφορίες από BFMTV, Guardian και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ