Νίκη απέναντι στο Ισραήλ υπόσχεται ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ

Νίκη απέναντι στο Ισραήλ υπόσχεται ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ Facebook Twitter
Ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ / Φωτογραφία: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Ο Ναΐμ Κασέμ εκφώνησε την πρώτη του ομιλία ως ηγέτης της Χεζμπολάχ, στέλνοντας μήνυμα περιφρόνησης και αντίστασης στο Ισραήλ. «Η τελική νίκη θα είναι δική μας», είπε σε ένα σχεδόν ωριαίο προηχογραφημένο βίντεο, έχοντας πίσω του τις σημαίες του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και την εικόνα του δολοφονημένου προκατόχου του Χασάν Νασράλα.  

Ο Κασέμ είπε ότι ο Χασάν Νασράλα ήταν σαν αδελφός του και ότι ο δολοφονημένος ηγέτης Χασέμ Σαφιεντίν ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο ο Νασράλα μπορούσε να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ χαρακτήρισε τον νεκρό επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ως «εικόνα του ηρωισμού και της παλαιστινιακής αντίστασης και των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου». Ο Ναΐμ Κασέμ υποσχέθηκε ότι υπό την ηγεσία του, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει το έργο του Νασράλα και θα συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο με το Ισραήλ ακολουθώντας τον ίδιο πολιτικό δρόμο. «Η βοήθεια στη Γάζα είναι καθήκον μας και θα την υπερασπιστούμε για να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή απειλή για ολόκληρη την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά. 

 

«Ήταν η Χεζμπολάχ μαζί με τον στρατό και τον λιβανέζικο λαό που στο παρελθόν ανάγκασαν το Ισραήλ να φύγει από τη χώρα, όχι τα διεθνή ψηφίσματα. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 39.000 επιθέσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα εναντίον της Χεζμπολάχ, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεσμεύονται από νόμους και τους προτρέψαμε να επιτεθούν» συνέχισε ο Κασέμ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, μεταξύ των επιδιώξεων του Ισραήλ είναι «να χτιστούν οικισμοί σε λιβανέζικο έδαφος», αλλά δήλωσε βέβαιος ότι η οργάνωση μπορεί να απωθήσει τους Ισραηλινούς. «Κανείς δεν πολεμά για λογαριασμό μας και εμείς δεν πολεμάμε για λογαριασμό κανενός. Το σχέδιό μας είναι να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

«Το Ιράν μας υποστηρίζει, αλλά δεν έχει απαιτήσεις από εμάς. Εάν οποιαδήποτε άλλη αραβική ή ισλαμική χώρα επιθυμεί να μας υποστηρίξει στην αντιμετώπιση του Ισραήλ, θα το καλωσορίσουμε. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα σημαντικό σχέδιο στην περιοχή, το οποίο είναι ένας πόλεμος που δεν περιορίζεται στον Λίβανο και τη Γάζα, αλλά μάλλον ένας παγκόσμιος πόλεμος κατά της αντίστασης» είπε ο Ναΐμ Κασέμ. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM