Νίκη απέναντι στο Ισραήλ υπόσχεται ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ

Νίκη απέναντι στο Ισραήλ υπόσχεται ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ Facebook Twitter
Ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ / Φωτογραφία: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Ο Ναΐμ Κασέμ εκφώνησε την πρώτη του ομιλία ως ηγέτης της Χεζμπολάχ, στέλνοντας μήνυμα περιφρόνησης και αντίστασης στο Ισραήλ. «Η τελική νίκη θα είναι δική μας», είπε σε ένα σχεδόν ωριαίο προηχογραφημένο βίντεο, έχοντας πίσω του τις σημαίες του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ και την εικόνα του δολοφονημένου προκατόχου του Χασάν Νασράλα.  

Ο Κασέμ είπε ότι ο Χασάν Νασράλα ήταν σαν αδελφός του και ότι ο δολοφονημένος ηγέτης Χασέμ Σαφιεντίν ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο ο Νασράλα μπορούσε να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ χαρακτήρισε τον νεκρό επικεφαλής της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ως «εικόνα του ηρωισμού και της παλαιστινιακής αντίστασης και των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου». Ο Ναΐμ Κασέμ υποσχέθηκε ότι υπό την ηγεσία του, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει το έργο του Νασράλα και θα συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο με το Ισραήλ ακολουθώντας τον ίδιο πολιτικό δρόμο. «Η βοήθεια στη Γάζα είναι καθήκον μας και θα την υπερασπιστούμε για να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή απειλή για ολόκληρη την περιοχή» είπε χαρακτηριστικά. 

 

«Ήταν η Χεζμπολάχ μαζί με τον στρατό και τον λιβανέζικο λαό που στο παρελθόν ανάγκασαν το Ισραήλ να φύγει από τη χώρα, όχι τα διεθνή ψηφίσματα. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 39.000 επιθέσεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα εναντίον της Χεζμπολάχ, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεσμεύονται από νόμους και τους προτρέψαμε να επιτεθούν» συνέχισε ο Κασέμ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, μεταξύ των επιδιώξεων του Ισραήλ είναι «να χτιστούν οικισμοί σε λιβανέζικο έδαφος», αλλά δήλωσε βέβαιος ότι η οργάνωση μπορεί να απωθήσει τους Ισραηλινούς. «Κανείς δεν πολεμά για λογαριασμό μας και εμείς δεν πολεμάμε για λογαριασμό κανενός. Το σχέδιό μας είναι να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

«Το Ιράν μας υποστηρίζει, αλλά δεν έχει απαιτήσεις από εμάς. Εάν οποιαδήποτε άλλη αραβική ή ισλαμική χώρα επιθυμεί να μας υποστηρίξει στην αντιμετώπιση του Ισραήλ, θα το καλωσορίσουμε. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα σημαντικό σχέδιο στην περιοχή, το οποίο είναι ένας πόλεμος που δεν περιορίζεται στον Λίβανο και τη Γάζα, αλλά μάλλον ένας παγκόσμιος πόλεμος κατά της αντίστασης» είπε ο Ναΐμ Κασέμ. 

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM