No.1

Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών

Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από Ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών Facebook Twitter
Φωτ: Χ screenshot/ @savasmedya
0

Στη Νιγηρία, τουλάχιστον 40 πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων, που οι αρχές της χώρας αποδίδουν σε μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων, είτε της Μπόκο Χαράμ ή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, στην κοινότητα Ντουμπά, στην πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο νιγηριανός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην πολιτεία Ζαμφάρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, η οποία σκότωσε 16 αμάχους.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο τα δύο συμβάντα συνδέονται, καθώς τρομοκρατικές ομάδες και εγκληματικές συμμορίες τρομοκρατούν τις βόρειες και κεντρικές πολιτείες της χώρας εδώ και χρόνια. Η Νιγηριανή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η επιδρομή, που στοίχισε τη ζωή σε 16 αμάχως, είχε στόχο ένοπλες συμμορίες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Η τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής με τουλάχιστον 40 θύματα έγινε στην πολιτεία Μπόρνο, όπου το 2009 έγινε εξέγερση τζιχανιστών, εκτοπίζοντας εκατομμύρια άτομα. Μολονότι ο νιγηριανός στρατός έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως οι τζιχαντιστές συνετρίβησαν, οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και αμάχων, συνεχίζονται.

Σε ενέδρα εναντίον στρατιωτικής περιπόλου την προηγούμενη εβδομάδα, σκοτώθηκαν 34 τζιχαντιστές και έξι στρατιώτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM