Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών

Νιγηρία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από Ένοπλη επίθεση τζιχαντιστών Facebook Twitter
Φωτ: Χ screenshot/ @savasmedya
0

Στη Νιγηρία, τουλάχιστον 40 πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων, που οι αρχές της χώρας αποδίδουν σε μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων, είτε της Μπόκο Χαράμ ή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, στην κοινότητα Ντουμπά, στην πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο νιγηριανός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην πολιτεία Ζαμφάρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, η οποία σκότωσε 16 αμάχους.

Δεν είναι σαφές κατά πόσο τα δύο συμβάντα συνδέονται, καθώς τρομοκρατικές ομάδες και εγκληματικές συμμορίες τρομοκρατούν τις βόρειες και κεντρικές πολιτείες της χώρας εδώ και χρόνια. Η Νιγηριανή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι η επιδρομή, που στοίχισε τη ζωή σε 16 αμάχως, είχε στόχο ένοπλες συμμορίες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Η τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής με τουλάχιστον 40 θύματα έγινε στην πολιτεία Μπόρνο, όπου το 2009 έγινε εξέγερση τζιχανιστών, εκτοπίζοντας εκατομμύρια άτομα. Μολονότι ο νιγηριανός στρατός έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως οι τζιχαντιστές συνετρίβησαν, οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και αμάχων, συνεχίζονται.

Σε ενέδρα εναντίον στρατιωτικής περιπόλου την προηγούμενη εβδομάδα, σκοτώθηκαν 34 τζιχαντιστές και έξι στρατιώτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM
Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM