Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες μέσα από σχολείο

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 317 μαθήτριες μέσα από σχολείο Facebook Twitter
EPA
0

Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν σήμερα 317 μαθήτριες από σχολείο της πόλης Ζανγκέμπε της βορειοδυτικής Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια απαγωγή που σημειώνεται μέσα σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα στην περιοχή αυτή.

Οι απαγωγές από σχολεία τείνουν να γίνουν ενδημικές στις βόρειες περιφέρειες της Νιγηρίας, όπου η ασφάλεια έχει καταρρεύσει και οι ένοπλοι μαχητές έχουν αυξηθεί.

«Η Αστυνομική Διοίκηση της Πολιτείας Ζαμφάρα, σε συνεργασία με το στρατό, έχει αρχίσει κοινή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να διασώσει τις 317 μαθήτριες που απήχθησαν από τους ένοπλους συμμορίτες από το Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Επιστημών της Ζανγκέμπε», αναφέρει η αστυνομία σε δήλωση που εξέδωσε.

Η αύξηση των απαγωγών τροφοδοτείται εν μέρει από τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τα παιδιά, λένε στο Reuters αξιωματούχοι που ζητούν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται πως καταβάλλει λύτρα. Ο επίτροπος ενημέρωσης της Ζαμφάρα, ο Σουλαϊμάν Τανάου Άνκα, δήλωσε νωρίτερα στο Reuters πως οι ένοπλοι έφθασαν αργά τη νύκτα στο σχολείο πυροβολώντας στον αέρα. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, ήρθαν με οχήματα και μετέφεραν τις μαθήτριες, ενώ μερικές τις πήραν μαζί τους πεζή», δήλωσε ο Άνκα.

Σε απαγωγές από σχολεία επιδίδονταν κάποτε μόνο στη νοτιοανατολική Νιγηρία οι ισλαμιστικές οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής, όμως την τακτική αυτή έχουν πλέον υιοθετήσει και άλλοι μαχητές στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM
ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM