Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε επεισόδια την ημέρα των εκλογών

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε επεισόδια την ημέρα των εκλογών Facebook Twitter
EPA
0

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια στη Νιγηρία που σημειώθηκαν το Σάββατο, ημέρα εκλογών στη χώρα της Αφρικής. 

Οι ΜΚΟ κάνουν λόγο για σχεδόν 40 νεκρούς ενώ το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι ήδη ανακοίνωσαν τη νίκη τους, χωρίς να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της εκλογικής επιτροπής.

Η χώρα περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης που χαρακτηρίστηκε η πιο αμφίρροπη από το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα, το 1999.

Οι εκλογές διεξήχθησαν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Η οργάνωση-ομπρέλα Situation Room (σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 70 νιγηριανές ΜΚΟ) έδωσε τον απολογισμό των επεισοδίων στη δημοσιότητα, επικαλούμενη στοιχεία της εταιρείας συμβούλων SBM Intelligence, η οποία εδρεύει στο Λάγκος.

Οι αρχές ωστόσο κάνουν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν νέες ταραχές, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, εντός της εβδομάδας.

Τόσο ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι, 76 ετών, άλλοτε επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος, που διεκδικεί δεύτερη θητεία υποσχόμενος να πατάξει τη διαφθορά, όσο και ο Ατίκου Αμπουμπακάρ, 72 ετών, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος, που υπόσχεται να μεγεθύνει τον ρόλο των επιχειρηματιών και του ιδιωτικού τομέα στη χώρα, ανακήρυξαν τη νίκη τους χωρίς να περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει επίσημο απολογισμό θυμάτων των πολιτικών ταραχών στη δημοσιότητα.

Ανέφερε ότι 128 άνθρωποι συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα και κατηγορούνται ότι διέπραξαν φόνους, έκλεψαν κάλπες, ή πως αποπειράθηκαν να διαπράξουν νοθεία, καθώς και ότι κατασχέθηκαν τουλάχιστον 38 όπλα και ποσότητες εκρηκτικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM