Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες μαθήτριες που είχαν απαχθεί

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν εκατοντάδες μαθήτριες που είχαν απαχθεί Facebook Twitter
EPA
0

Εκατοντάδες έφηβες μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το οικοτροφείο τους στη Νιγηρία την Παρασκευή, απελευθερώθηκαν σήμερα το πρωί. 

Οι 317 μαθήτριες είχαν απαχθεί από ένοπλους στην πόλη Τζανγκίμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, και ήταν η δεύτερη παρόμοια απαγωγή που σημειώθηκε μέσα σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα στην ίδια περιοχή. Οι απαγωγές τείνουν να διαδοθούν στις βόρειες περιφέρειες της Νιγηρίας, όπου η ασφάλεια έχει καταρρεύσει και οι ένοπλοι μαχητές έχουν αυξηθεί.»

Οι απαγωγείς «ενθαρρύνονται» εν μέρει από τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τα παιδιά, λένε στο Reuters αξιωματούχοι που ζητούν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Τελικά οι μαθήτριες αφέθηκαν ελεύθερες το πρωί της Τρίτης και φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της πολιτειακής κυβέρνησης της Ζαμφάρα, όπως ανακοίνωσε ο ο κυβερνήτης Δρ. Μπέλο Ματαουάλε. «Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι τα κορίτσια αυτά αφέθηκαν ελεύθερα. Μόλις έφθασαν στην έδρα της κυβέρνησης και είναι καλά στην υγεία τους.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM