Νεπάλ: Πέντε νεκροί απο συντριβή ελικοπτέρου σε δάσος του Κατμαντού

Νεπάλ: Πέντε νεκροί απο συντριβή ελικοπτέρου σε δάσος του Κατμαντού Facebook Twitter
Συντριβή ελικοπτέρου στο Νεπάλ/ Φωτ.: EPA
0

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα  στο Νεπάλ, όπου ένα ελικόπτερο συνετρίβη σε δάσος, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε δάσος έξω από την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, λίγο μετά την απογείωσή του, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός αξιωματούχου. Όλοι οι επιβαίνοντες, συνολικά πέντε άτομα, σκοτώθηκαν. Το ελικόπτερο, ναυλωμένο από την εταιρεία Dynasty Air, συνετρίβη σε δάσος των Ιμαλαΐων στο Εθνικό Πάρκο Σιβαπούρι στην περιοχή Νουουακότ, 57 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Κρίσνα Πρασάντ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νταν Μπαχαντούρ Κάρκι, επιβεβαίωσε ότι οι τέσσερις επιβάτες ήταν Κινέζοι υπήκοοι - τρεις άνδρες και μία γυναίκα - ενώ ο πιλότος ήταν Νεπαλέζος. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν φωτιά να υψώνεται από το δάσος και ειδοποίησαν τις αρχές.

Το ελικόπτερο κατευθυνόταν στην περιοχή Ρασούουα από το Κατμαντού και έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου τρία λεπτά μετά την απογείωση τις πρώτες απογευματινές ώρες, όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ σε ανακοίνωσή της.

Τα τελευταία 24 χρόνια, περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αεροπορικά ή ελικοπτερικά δυστυχήματα στο Νεπάλ. Στην ορεινή περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από δώδεκα αεροπορικά δυστυχήματα από το 2000, με το σημερινό να είναι το πιο πρόσφατο. Στις 24 Ιουλίου μια συντριβή αεροπλάνου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άτομα. 

Το Νεπάλ, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, φιλοξενεί οκτώ από τις 14 ψηλότερες κορυφές στον κόσμο. Τα αεροπλάνα της χώρας συχνά εξυπηρετούν μικρά αεροδρόμια που βρίσκονται σε απομονωμένους λόφους ή κοντά σε κορυφές καλυμμένες από σύννεφα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM