Nεοφασίστες οργανώνουν «πορεία πατριωτών» την 28η Οκτωβρίου στη Ρώμη

Nεοφασίστες οργανώνουν «πορεία πατριωτών» την 28η Οκτωβρίου στη Ρώμη Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η πρωτοβουλία της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova (Nέα Δύναμη) να οργανώσει «πορεία πατριωτών» στην Ρώμη, στις 28 Οκτωβρίου.

 

Πρόκειται για την ημέρα της «Πορείας προς την Ρώμη», με την οποία, το 1922, οι φασίστες ανέτρεψαν την δημοκρατική τάξη της Ιταλίας, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση της μοναρχίας. Πρόκειται, βέβαια, και για την ημερομηνία που ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι είχε επιλέξει για την επίθεση σε βάρος της Ελλάδας.

 

Οι νεοφασίστες της «Νέας Δύναμης» οργανώνουν την κινητοποίηση- όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα- στοχοποιώντας κυρίως τους μετανάστες και για την πρόταση νόμου ακριβώς για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που ζουν μόνιμα στην χώρα. Την πρωτοβουλία της «πορείας» έχει καταδικάσει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, ο Μάρκο Μινίτι, ενώ ο νομάρχης της Ρώμης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δώσει την αναγκαία άδεια.

 

Παρά ταύτα, σήμερα η νεοφασιστική οργάνωση έκανε γνωστό ότι η πορεία θα οργανωθεί στις 28 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Έουρ, η οποία είχε οικοδομηθεί από τον «Ντούτσε» ενόψει της διεθνούς έκθεσης του 1942 που, λόγω πολέμου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν ότι δυο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας καθιστούν σαφές ότι η πολιτική αυτή οργάνωση μπορεί βάσιμα να θεωρηθεί μια ναζιφασιστική δύναμη, ενώ είναι σαφές ότι, με «θεαματικές» πρωτοβουλίες σαν και αυτή της «πορείας πατριωτών», η Forza Nuova προσπαθεί να βγει από την ανυπαρξία, σε ό,τι αφορά την αποδοχή από μέρους των πολιτών.

 

Η Ιταλική Ένωση Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό σε ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στις 28 Οκτωβρίου θα οργανώσει πανιταλική κινητοποίηση και ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος για να απαγορευθεί η προκλητική κινητοποίηση της «Νέας Δύναμης».

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM