Νέο σκάνδαλο στο στρατόπεδο Τραμπ- Ο νέος διευθυντής της εκστρατείας του είχε διωχθεί για ενδοοικογενειακή βία

Νέο σκάνδαλο στο στρατόπεδο Τραμπ- Ο νέος διευθυντής της εκστρατείας του είχε διωχθεί για ενδοοικογενειακή βία Facebook Twitter
(φωτό.: Jeremy Liebman/ Bloomberg Businessweek)
0

O νέος γενικός διευθυντής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβ Μπάνον, είχε διωχθεί με την κατηγορία της ενδοοοικογενειακής βίας το 1996, έγραψαν σήμερα εφημερίδες της Νέας Υόρκης. Την ίδια εποχή είχε απειλήσει την σύζυγό του με αντίποινα εάν εκείνη κατέθετε εναντίον του, σύμφωνα με τους New York Times και τη New York Post.


Στον Στιβ Μπάνον είχαν απαγγελθεί τον Φεβρουάριο του 1996 οι κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, της επίθεσης και της απόπειρας εκφοβισμού, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όταν η σύζυγός του Μέρι Λουίζ Πικάρντ, δεν προσήλθε για να δώσει κατάθεση, λίγους μήνες αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

Την 1η Ιανουαρίου το ζευγάρι καβγάδισε πολύ άσχημα, καθώς οι διαπληκτισμοί μετατράπηκαν σε σωματική βία. Ο Μπάνον είχε αρπάξει τη γυναίκα του από τον λαιμό και το μπράτσο, σύμφωνα με τη New York Post, κι είχε πετάξει το τηλέφωνο στην άλλη άκρη του διαμερίσματος που διέμεναν, ενώ την εξύβρισε όταν εκείνη προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία.


Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα κομμάτια του τηλεφώνου που είχε διαλυθεί και φωτογράφισε τα σημάδια στον λαιμό και τους καρπούς της Μέρις Λουίζ Πικάρντ. Κατόπιν εξήγησε, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των εφημερίδων, ότι ο Μπάνον της ζήτησε να φύγει από την πόλη για να μην καταθέσει εναντίον του.


Ο συνήγορος του Στιβ Μπάνον την «απείλησε» και της είπε ότι εκείνη «δεν έχει χρήματα και κανένα μέσο για να καλύψει τις ανάγκες των δίδυμων κοριτσιών της», ηλικίας λίγων μηνών, εάν εκείνος δικαζόταν. Και στην περίπτωση που εκείνη επέμενε «εκείνος και ο δικηγόρος του θα διασφάλιζαν ότι (εκείνη) θα καταδικαζόταν ως ένοχη».


Η νεαρή γυναίκα έκανε ό,τι την πρόσταξαν κι έφυγε με τα παιδιά της, έως τη στιγμή που ο δικηγόρος θα «μου τηλεφωνούσε και μου έλεγε ότι μπορούσα να επιστρέψω».


Ο δικηγόρος Στιβ Μάντελ, σε επικοινωνία με τους New York Times, διέψευσε ότι άσκησε οποιουδήποτε είδους πίεση.


Ο Στιβ Μπάνον υποστήριξε την αθωότητά του και δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις. Η εκπρόσωπος τύπου του Αλεξάντρα Πρεάτε επιβεβαίωσε ότι εκείνος διατηρεί «μια πολύ σχέση» με την πρώην του σύζυγο.


Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο λίγο μετά το συμβάν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM