LIVE!

Νέο οδικό χάρτη και πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα θέλει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας

Νέο οδικό χάρτη και πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα θέλει ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Η δήλωση του Μακρόν περί ενός πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος προχωρεί πέρα από τα σχόλια που έγιναν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, οι οποίοι δήλωσαν αμφότεροι πως η Ε.Ε πρέπει να «επανεφεύρει» τον εαυτό της μετά την ψήφο των Βρετανών για αποχώρηση από την Ένωση, χωρίς ωστόσο να κάνουν καμιά αναφορά σε δημοψήφισμα.

«Πρώτα θα οικοδομήσουμε αυτό το νέο σχέδιο με τους ευρωπαϊκούς λαούς και μετά θα υποβάλουμε αυτόν τον νέο οδικό χάρτη, αυτό το νέο σχέδιο, σε δημοψήφισμα» δήλωσε πριν από μια συζήτηση για τις επιπτώσεις από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Ο Μακρόν πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους μέσω μιας σειράς από συζητήσεις τις οποίες αποκάλεσε «δημοκρατικές συνελεύσεις».

«Πρέπει να γίνει μέσα στο σωστό πλαίσιο» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Μακρόν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στην κοινή γνώμη υπουργούς της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Όμως η ίδρυση τον περασμένο μήνα του δικού του κόμματος, με την ονομασία «En marche» (Εμπρός), έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, έχει πυροδοτήσει φήμες ότι μπορεί να έχει στόχο το μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς η δημοτικότητα του Ολάντ παραμένει στα τάρταρα. Ό ίδιος όμως έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

«Η ιδέα δεν είναι να έχουμε 27 χωριστά δημοψηφίσματα» διευκρίνισε ο Μακρόν στη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να οργανώσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό δημοψήφισμα με την πραγματική του έννοια. Αυτό το επόμενο σχέδιο πρέπει να έχει αυτή τη δύναμη».

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM