Ένα δεύτερο «ιπτάμενο πλοίο» εμφανίστηκε ανοικτά της ακτογραμμής του Σάουθ Σιλντς, μίας αγγλικής πόλης που βρίσκεται κοντά στο Νιούκασλ. 

 

Πριν από λίγες ημέρες, ένας άνδρας που περπατούσε στις ακτές της Κορνουάλης, φωτογράφισε ένα πλοίο το οποίο φαινόταν να «ίπταται» πάνω από τη θάλασσα. Το πλοίο, το οποίο βρισκόταν μακριά από το οπτικό πεδίο του φωτογράφου, ήταν σε ένα σημείο δίχως νέφη, με το αποτέλεσμα ο ουρανός να αντανακλάται στη θάλασσα, κάνοντας το πλοίο να φαίνεται ανυψωμένο στον ορίζοντα.
 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του BBC Ντέιβιντ Μπράιν, ο «ανώτερος αντικατοπτρισμός» συνέβη λόγω ειδικών ατμοσφαιρικών συνθηκών. Όπως τόνισε, η ψευδαίσθηση αυτή είναι συχνή στην Αρκτική, αλλά μπορεί να εμφανιστεί πολύ σπάνια και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Πλέον, μία ακόμη παρόμοια φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότητα, από ένα άλλο πλοίο, κατά πάσα πιθανότητα φορτηγό χύδην φορτίου ή τάνκερ το οποίο έπλεε ανοικτά των ακτών του Σάουθ Σιλντς. Ο Στίβεν Λόμας ανέφερε ότι το πλοίο «εμφανίστηκε μπροστά του» και κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να αποτυπώσει την εικόνα με το κινητό του τηλέφωνο. Ο άνδρας πήγαινε στη δουλειά του το πρωί της Τρίτης όταν αντίκρισε αυτό το σπάνιο θέαμα. 

 

«Ήταν πολύ περίεργο καθώς είχα δει την εικόνα που τραβήχτηκε στην Κορνουάλη πριν από λίγες μέρες». Ο ίδιος παρότι φωτογράφος τοπίου δεν είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του και έτσι χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο. 

 

Σύμφωνα με το BBC, οι «ανώτεροι αντικατοπτρισμοί» συμβαίνουν λόγω της θερμοκρασιακής αναστροφής, όπου κρύος αέρας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, με θερμότερο αέρα πάνω από αυτόν. Δεδομένου ότι ο κρύος αέρας είναι πυκνότερος από τον ζεστό αέρα, στρέφει το φως προς τα μάτια κάποιου ο οποίος στέκεται στο έδαφος ή στην ακτή, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται ένα μακρινό αντικείμενο. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί επίσης να κάνει τα αντικείμενα που είναι πέρα από τον ορίζοντα ορατά στο ανθρώπινο μάτι. 
 

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC