Νέο βίντεο εκθέτει τον Τρουντό - Τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι

Νέο βίντεο εκθέτει τον Τρουντό - Τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι Facebook Twitter
4

Καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε σήμερα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τρουντό, με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο μαύρο, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση μιας παρόμοιας φωτογραφίας, η οποία ανάγκασε τον επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης να ζητήσει συγγνώμη, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, επειδή διέπραξε μια «ρατσιστική» ενέργεια.

Χθες το βράδυ, το περιοδικό Time δημοσίευσε μια φωτογραφία, που χρονολογείται από το 2001, όπου διακρίνεται ο Τρουντό με το πρόσωπό του βαμμένο με σκούρο μακιγιάζ, σε ένα πάρτι. Ο ίδιος παραδέχθηκε επιπλέον ότι είχε βάψει το πρόσωπό του σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού που είχε διοργανωθεί στο Λύκειό του λίγα χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ερμηνεύσει ένα τραγούδι του διάσημου καλλιτέχνη Χάρι Μπελαφόντε.

 

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδού ηγέτη επιβεβαίωσε ότι το βίντεο που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Global News, είναι γνήσιο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για εκείνον, στις αρχές της δεκαετίας του 1990», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Στα πλάνα, ο Τζάστιν Τρουντό, μεταμφιεσμένος σε μαύρο, φαίνεται να διασκεδάζει.

Οι εικόνες με το blackface ή brownface, αμφιλεγόμενες πρακτικές που συχνά θεωρούνται ρατσιστικές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου, με αβέβαιη έκβαση για τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ΜΜΕ, το Φιλελεύθερο Κόμμα αποφάσισε να αναστείλει την εκστρατεία του ηγέτη του σήμερα. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το κόμμα του Τρουντό δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

«Ήταν κάτι που δεν θεωρούσα ρατσιστικό εκείνη την εποχή, όμως το αναγνωρίζω σήμερα ότι ήταν ρατσιστικό και λυπάμαι βαθύτατα» δήλωσε χθες ο Τρουντό.«Όλη μου τη ζωή εργαζόμουν για να δημιουργήσω ευκαιρίες για τους ανθρώπους, να πολεμήσω τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία» υπογράμμισε ο ίδιος.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM