Νέο βίντεο εκθέτει τον Τρουντό - Τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι

Νέο βίντεο εκθέτει τον Τρουντό - Τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι Facebook Twitter
4

Καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε σήμερα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τρουντό, με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο μαύρο, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση μιας παρόμοιας φωτογραφίας, η οποία ανάγκασε τον επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης να ζητήσει συγγνώμη, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, επειδή διέπραξε μια «ρατσιστική» ενέργεια.

Χθες το βράδυ, το περιοδικό Time δημοσίευσε μια φωτογραφία, που χρονολογείται από το 2001, όπου διακρίνεται ο Τρουντό με το πρόσωπό του βαμμένο με σκούρο μακιγιάζ, σε ένα πάρτι. Ο ίδιος παραδέχθηκε επιπλέον ότι είχε βάψει το πρόσωπό του σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού που είχε διοργανωθεί στο Λύκειό του λίγα χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ερμηνεύσει ένα τραγούδι του διάσημου καλλιτέχνη Χάρι Μπελαφόντε.

 

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδού ηγέτη επιβεβαίωσε ότι το βίντεο που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Global News, είναι γνήσιο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για εκείνον, στις αρχές της δεκαετίας του 1990», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Στα πλάνα, ο Τζάστιν Τρουντό, μεταμφιεσμένος σε μαύρο, φαίνεται να διασκεδάζει.

Οι εικόνες με το blackface ή brownface, αμφιλεγόμενες πρακτικές που συχνά θεωρούνται ρατσιστικές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου, με αβέβαιη έκβαση για τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ΜΜΕ, το Φιλελεύθερο Κόμμα αποφάσισε να αναστείλει την εκστρατεία του ηγέτη του σήμερα. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το κόμμα του Τρουντό δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

«Ήταν κάτι που δεν θεωρούσα ρατσιστικό εκείνη την εποχή, όμως το αναγνωρίζω σήμερα ότι ήταν ρατσιστικό και λυπάμαι βαθύτατα» δήλωσε χθες ο Τρουντό.«Όλη μου τη ζωή εργαζόμουν για να δημιουργήσω ευκαιρίες για τους ανθρώπους, να πολεμήσω τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία» υπογράμμισε ο ίδιος.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM