Τουλάχιστον 14 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο κοντά στα Κανάρια Νησιά

Νεκροί 14 μετανάστες που προσπάθησαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοιχτά του Μαρόκου, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί τουλάχιστον 14 μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην λέμβο επέβαιναν 58 άτομα, πριν ανατραπεί. Όπως μεταδίδει η μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras, όσοι μετανάστες κατάφεραν να επιζήσουν εντοπίστηκαν να κρατούνταν από τη λέμβο.

Από τις αρχές του Οκτώβρη στα Κανάρια Νησιά έχει καταγραφεί ραγδαία αύξηση στις αφίξεις σκαφών με μετανάστες. Οι πληροφορίες του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας κάνουν λόγο για αύξηση 80% από την αρχή του έτους, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σημειώνει ότι περισσότεροι από 38.000 μετανάστες από την Αφρική έχουν φτάσει μόνο φέτος.

Η Caminando Fronteras αναφέρει ότι τουλάχιστον 778 μετανάστες πέθαναν τους πρώτους έξι μήνες του 2023, στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM