Νεκρή 11χρονη στις ΗΠΑ από αδέσποτη σφαίρα – Συνελήφθη 15χρονος

Νεκρή 11χρονη στις ΗΠΑ από αδέσποτη σφαίρα – Συνελήφθη 15χρονος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JUSTIN LANE
0

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε έναν 15χρονο αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας 11χρονης στην περιοχή του Μπρονξ. 

Ο ανήλικος συνελήφθη σε ξενοδοχείο το πρωί της Παρασκευής ως ύποπτος για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Kyhara Tay, όπως ενημέρωσε αστυνομικός. Το παιδί έπεσε νεκρό το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Ο 15χρονος ήταν συνεπιβάτης σε σκούτερ, που οδηγούσε ένας 18χρονος. Στόχος, όπως φαίνεται, ήταν ένας 13χρονος που προσπαθούσε να τους ξεφύγει πεζός. 

Ωστόσο, μία αδέσποτη σφαίρα βρήκε την 11χρονη, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή. 

«Σκότωσε μία απολύτως αθώα, αμέτοχη 11χρονη» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, Keechant Sewell. 

«Δεν θα πω ότι ήταν στο λάθος σημείο της λάθος ώρα. Γιατί να μην μπορεί ένα 11χρονο παιδί να είναι έξω ενώ είναι ακόμα μέρα;» συμπλήρωσε. 

Οι Αρχές αναζητούν τον 18χρονο συνεργό του 15χρονου και μάλιστα έχει οριστεί αμοιβή έως και 10.000 δολαρίων για στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του. 

Ο συλληφθείς είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και παράνομη οπλοχρησία

Η τραγική κατάληξη της μικρής έρχεται σε μία περίοδο που στη Νέα Υόρκη καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά ένοπλης βίας και δη με θύματα ανηλίκους. 

Τον Ιανουάριο, μία αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε ένα 11 μηνών βρέφος στο πρόσωπο ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. 

«Τα θύματα είναι, συχνά, 11, 15, 18. Ξανά και ξανά. Βλέπουμε 11, 15, 18» σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams.

«Παιδιά σκοτώνουν παιδιά. Η αγορά παράνομου όπλου είναι τόσο απλή όσο το να αγοράζεις γλυκά ή κόμικ. Είναι παντού». 

Φέτος, είναι 16 τα παιδιά κάτω των 17 που έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς στο Μπρονξ, σύμφωνα με τον τον γενικό εισαγγελέα Darcel Clark. Ένδεκα εξ αυτών ήταν κάτω των 15 και πέντε κάτω των 14, διευκρίνισε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM