CDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους με λίγο κόσμο

CDC: Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους Facebook Twitter
0

Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν βρίσκονται ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, ανακοίνωσαν σήμερα τo Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC.

«Αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και θέλετε να συμμετάσχετε σε μια μικρή συγκέντρωση με άτομα εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα (..) επιστημονικά δεδομένα δείχνουν (...) πως μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, χωρίς μάσκα», δήλωσε η Ροσέλ Ουαλίνσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

«Ωστόσο, συνεχίζουμε να συνιστούμε να φοράτε μάσκα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων και σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σε γεμάτα γήπεδα ή συναυλίες», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στις νέες οδηγίες του το CDC συστήνει τα εξής:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτι με μη εμβολιασμένους από ένα μόνο νοικοκυριό, επίσης χωρίς μάσκες ή αποστάσεις.
  • Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ, εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αρκεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να απομονωθούν, να εξεταστούν και να μιλήσουν με το γιατρό τους.
  • Στους δημόσιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις αποστάσεις όπως και τις οδηγίες προφύλαξης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν μεγάλες και μεσαίες συγκεντρώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM