Νέες γεωτρήσεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ - Η μία θα γίνει στο τεμάχιο 6 που αμφισβητεί η Τουρκία

Νέες γεωτρήσεις της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ - Η μία θα γίνει στο τεμάχιο 6 που αμφισβητεί η Τουρκία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)
0

Σε δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα προχωρήσει στα τέλη του μήνα η ιταλική εταιρία ΕΝΙ, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά τη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον εκτελεστικό πρόεδρο της ιταλικής εταιρίας, Κλαούντιο Ντεσκάλζι.


Ο υπουργός είπε ότι η μία γεώτρηση θα γίνει στον στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 (σ.σ.: το τεμάχιο αυτό αμφισβητείται από την Τουρκία) και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε γεώτρηση στον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3.

Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό» το ότι μόλις εννέα μήνες από την αδειοδότηση, η εταιρεία ΕΝΙ προχωρεί σε γεώτρηση.

Κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα συνεργασίας με τις υποδομές στην Αίγυπτο. Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων εταιριών.


Από την πλευρά του, ο Κλ. Ντεσκάλζι εξέφρασε αισιοδοξία για ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Ντεσκάλζι σημείωσε ότι μέχρι τώρα η εταιρία έχει επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια και αυτό, είπε, «καταδεικνύει την πεποίθηση της εταιρείας ότι υπάρχουν αποθέματα υδρογονανθράκων».

Πιστεύουμε, ανέφερε, στη γεωλογία της Κύπρου, αφού βρίσκεται στη μέση ενός ενδιαφέροντος συστήματος και αποτελεί φυσική γέφυρα προς την Ευρώπη. Επίσης, εξέφρασε αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιταλίας, Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου για την κατασκευή του East Med.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM