Νέες διαδηλώσεις στο Μιζούρι

Νέες διαδηλώσεις στο Μιζούρι Facebook Twitter
0

Στους δρόμους βγήκαν πάλι οι διαδηλωτές στο Μιζούρι, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο ενός 18χρονου Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού. Ο Αντόνιο Μάρτιν έπεσε νεκρός χθες στο Μπέρκλεϊ, λίγα χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον όπου τον Αύγουστο αστυνομικός είχε σκοτώσει τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολονυχτία στο βενζινάδικο όπου σημειώθηκε το περιστατικό και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στον αυτοκινητόδρομο 170 στο Μπέρκλεϊ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Νέες διαδηλώσεις στο Μιζούρι Facebook Twitter

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, αστυνομικοί στην περιοχή είδαν δυο νεαρούς σε βενζινάδικο και τους πλησίασαν. Όπως υποστηρίζουν, ο Μάρτιν έβγαλε όπλο και απείλησε έναν αστυνομικό, ο οποίος τότε τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Η κατάσταση στο Μιζούρι είναι τεταμένη από τον Αύγουστο, όταν δολοφονήθηκε ο Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον. Οι πολυήμερες και συχνά βίαιες διαδηλώσεις κορυφώθηκαν μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην ασκήσει δίωξη στον Ουίλσον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM