Νέες απειλές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Αν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ξαφνικά μια νύχτα

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Είτε η Ελλάδα συμμορφώνεται στις συμφωνίες, είτε κάνουμε εμείς ό,τι είναι απαραίτητο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Roman Zawistowski
0

Νέες απειλές προς την Ελλάδα από πλευράς Τουρκίας, αυτή τη φορά από τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιεί η Ελλάδα στα νησιά της Ρόδου και της Λέσβου, ο Τσαβούσογλου είπε: «Δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό».

Επανέφερε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, «Εναντίον ποιου; Το κάνει εναντίον της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα δεν θέλει πραγματικά την ειρήνη, επειδή παραβιάζει τις ειρηνευτικές συμφωνίες. Αφού στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα (σ.σ. στον ΟΗΕ), όταν κοιτάμε τις απαντήσεις τους, είναι εντελώς πολιτικές, δημαγωγικές απαντήσεις, επειδή είναι άδικες. Δεν μπορεί να προβάλει νομικά επιχειρήματα».

«Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτή την παραβίαση, η κυριαρχία τους θα συζητηθεί. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα κάνει αρνητικά βήματα προς την ασφάλειά μας παρά τις συμφωνίες αυτές, εξοπλίζοντας τα νησιά αυτά και λαμβάνοντας άλλα μέτρα. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Είτε η Ελλάδα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα και συμμορφώνεται με αυτές τις συμφωνίες, είτε κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε νομικό επίπεδο, ενώπιον διεθνών οργανισμών, ιδίως του ΟΗΕ, όσο και στο πεδίο. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι όσοι σπέρνουν τον άνεμο θερίζουν την καταιγίδα. Αν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Ξαφνικά μια νύχτα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ