Νέες απειλές Τραμπ στο Μεξικό για δασμούς «αν δεν υπογράψουν»

Νέες απειλές Τραμπ στο Μεξικό για δασμούς «αν δεν υπογράψουν» Facebook Twitter
EPA
0

«Ότι οι δασμοί θα επανέλθουν» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αν η συμφωνία με το Μεξικό δεν πάρει την έγκριση από το Μεξικανικό Κογκρέσο. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ υπέγραψαν με το Μεξικό ένα ακόμα τμήμα της συμφωνίας για τη μετανάστευση και την ασφάλεια που θα χρειαστεί να επικυρωθεί από τους Μεξικανούς βουλευτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες αλλά απείλησε με δασμούς εάν το μεξικανικό Κογκρέσο δεν επικυρώσει το σχέδιο.

«Έχουμε υπογράψει και καταγράψει ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας Μετανάστευσης και Ασφάλειας με το Μεξικό, μιας συμφωνίας που οι ΗΠΑ ήθελαν να εξασφαλίσουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα αποκαλυφθεί στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον και θα χρειαστεί μια ψηφοφορία από το νομοθετικό σώμα του Μεξικού», ανέφερε ο Τραμπ στο Twitter.

 «Δεν αναμένουμε πρόβλημα με την ψηφοφορία αλλά, εάν για κάποιο λόγο η έγκριση δεν είναι επικείμενη, οι δασμοί θα επανέλθουν».

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ απείλησε με την επιβολή δασμών 5% σε μεξικανικά προϊόντα. Οι δασμοί θα αυξάνονταν κάθε μήνα έως ότου έφθαναν το 25% τον Οκτώβριο, εκτός κι αν το Μεξικό σταματούσε τις μεταναστευτικές ροές. Την Παρασκευή, οι δασμοί ανεστάλησαν αφού οι ΗΠΑ και το Μεξικό ανακοίνωσαν συμφωνία για το μεταναστευτικό.


Το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι δύο χώρες δεν περιλάμβανε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τους επικριτές του σχεδίου, δεν υπήρξαν νέες σημαντικές δεσμεύσεις για να περιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική που εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ