Νέες 24ωρες απεργίες προκήρυξε η Air France για το Μάιο

Νέες 24ωρες απεργίες προκήρυξε η Air France για το Μάιο Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
0

Η διασυνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων της Air France κάλεσε σήμερα σε νέες 24ωρες απεργίες για τους μισθούς στις 3 και τις 4 Μαΐου και στη συνέχεια στις 7 και 8 Μαΐου, ενώ τα συνδικάτα των πιλότων είχαν κάνει χθες παρόμοια ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται την ημέρα που η διεύθυνση της Air France ανοίγει διαβούλευση των εργαζομένων (μέχρι τις 4 Μαΐου) πάνω σ' ένα σχέδιο πολυετούς μισθολογικής συμφωνίας, το οποίο απορρίπτει η διασυνδικαλιστική οργάνωση.

«Αυτό το σχέδιο, που έχει στόχο να καθορίσει ήδη από σήμερα την πορεία των μισθών για τα τρία επόμενα χρόνια, δεν αποτελεί απάντηση στην τρέχουσα σύγκρουση, ο στόχος της οποίας είναι να λήξουν τα επτά χρόνια παγώματος των μισθών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Για να τελειώσει μια σύγκρουση, πρέπει να συμφωνήσουμε, συνεπώς πρέπει να διαπραγματευθούμε», προσθέτουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πιλότων (SNPL, Spaf, Alter), των αεροσυνοδών και των φροντιστών (SNPNC, Unsa-PNC, CFTC, SNGAF) και του προσωπικού εδάφους (CGT, FO και SUD).

Ακόμη κι αν κερδίσει το «ναι», η διεύθυνση της Air France θα πρέπει να πάρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των συνδικάτων για να μπορέσει να εφαρμόσει την πολυετή μισθολογική συμφωνία που προτείνει.

Αυτή προβλέπει γενική αύξηση των μισθών 2% το 2018 και στη συνέχεια επιπλέον αύξηση 5% για την περίοδο 2019-2021 ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Προβλέπονται επίσης ατομικές αυξήσεις για το προσωπικό εδάφους.

Η διασυνδικαλιστική ζητάει αύξηση 5,1% από φέτος για να αντισταθμισθεί η απώλεια αγοραστικής δύναμης που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ίδια, μετά την τελευταία γενική αύξηση που δόθηκε το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM