Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης

Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης Facebook Twitter
0

Αυστραλός, με ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες όπως λέει ο ίδιος, είναι ο ένας από τους συλληφθέντες για την  επίθεση στα τεμένη στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, έχει περιγράψει σε ένα κατά  κάποιον τρόπο «μανιφέστο» το πως σχεδίασε το μακελειό και τους λόγους που το πραγματοποίησε.

Ο δράστης δημοσίευσε ένα κείμενο 74 σελίδων με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) στο Twitter πριν από τις δολοφονίες, υποδεικνύοντας μια «τρομοκρατική επίθεση».

Αναφέρει πως σχεδίαζε την επίθεση για δύο χρόνια. Η Νέα Ζηλανδία δεν ήταν η αρχικός του στόχος όμως αποφάσισε να κάνει την επίθεση εκεί «γιατί ήταν πλούσια σε στόχους»

Για περίπου 3 μήνες μελετούσε τις χωροταξικές λεπτομέρειες της πόλης Κράισττσερτς. 

Ο δράστης θέτει ερώτηση στον εαυτό του για αν είναι μετανιωμένος. «Όχι, εύχομαι μόνο να είχα σκοτώσει περισσότερους εισβολείς αλλά και προδότες». Σαν λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του αναφέρει την «μαζική μετανάστευση», τα «ποσοστά γεννήσεων» και τη «γενοκτονία που υφίστανται οι λευκοί». 

«Γεννήθηκα στην Αυστραλία, σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης, με χαμηλό εισόδημα. Είμαι ένας συνηθισμένος λευκός άντρας, από μια συνηθισμένη οικογένεια, ο οποίος αποφάσισα να κάνω κάτι για να διασφαλίσω το μέλλον του λαού μου».

Αρνείται πως έλαβε κάποια εντολή για να κάνει όσα έκανε. Γράφει πως έδρασε μόνος του και σαν πηγή έμπνευσης του αναφέρει τον Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ, που πραγματοποίησε τις φονικές επιθέσεις στη χώρα του το 2011, σκοτώνοντας 77 άτομα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM