Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης

Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης Facebook Twitter
0

Αυστραλός, με ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες όπως λέει ο ίδιος, είναι ο ένας από τους συλληφθέντες για την  επίθεση στα τεμένη στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, έχει περιγράψει σε ένα κατά  κάποιον τρόπο «μανιφέστο» το πως σχεδίασε το μακελειό και τους λόγους που το πραγματοποίησε.

Ο δράστης δημοσίευσε ένα κείμενο 74 σελίδων με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) στο Twitter πριν από τις δολοφονίες, υποδεικνύοντας μια «τρομοκρατική επίθεση».

Αναφέρει πως σχεδίαζε την επίθεση για δύο χρόνια. Η Νέα Ζηλανδία δεν ήταν η αρχικός του στόχος όμως αποφάσισε να κάνει την επίθεση εκεί «γιατί ήταν πλούσια σε στόχους»

Για περίπου 3 μήνες μελετούσε τις χωροταξικές λεπτομέρειες της πόλης Κράισττσερτς. 

Ο δράστης θέτει ερώτηση στον εαυτό του για αν είναι μετανιωμένος. «Όχι, εύχομαι μόνο να είχα σκοτώσει περισσότερους εισβολείς αλλά και προδότες». Σαν λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του αναφέρει την «μαζική μετανάστευση», τα «ποσοστά γεννήσεων» και τη «γενοκτονία που υφίστανται οι λευκοί». 

«Γεννήθηκα στην Αυστραλία, σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης, με χαμηλό εισόδημα. Είμαι ένας συνηθισμένος λευκός άντρας, από μια συνηθισμένη οικογένεια, ο οποίος αποφάσισα να κάνω κάτι για να διασφαλίσω το μέλλον του λαού μου».

Αρνείται πως έλαβε κάποια εντολή για να κάνει όσα έκανε. Γράφει πως έδρασε μόνος του και σαν πηγή έμπνευσης του αναφέρει τον Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ, που πραγματοποίησε τις φονικές επιθέσεις στη χώρα του το 2011, σκοτώνοντας 77 άτομα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM