Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης

Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης Facebook Twitter
0

Αυστραλός, με ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες όπως λέει ο ίδιος, είναι ο ένας από τους συλληφθέντες για την  επίθεση στα τεμένη στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, έχει περιγράψει σε ένα κατά  κάποιον τρόπο «μανιφέστο» το πως σχεδίασε το μακελειό και τους λόγους που το πραγματοποίησε.

Ο δράστης δημοσίευσε ένα κείμενο 74 σελίδων με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) στο Twitter πριν από τις δολοφονίες, υποδεικνύοντας μια «τρομοκρατική επίθεση».

Αναφέρει πως σχεδίαζε την επίθεση για δύο χρόνια. Η Νέα Ζηλανδία δεν ήταν η αρχικός του στόχος όμως αποφάσισε να κάνει την επίθεση εκεί «γιατί ήταν πλούσια σε στόχους»

Για περίπου 3 μήνες μελετούσε τις χωροταξικές λεπτομέρειες της πόλης Κράισττσερτς. 

Ο δράστης θέτει ερώτηση στον εαυτό του για αν είναι μετανιωμένος. «Όχι, εύχομαι μόνο να είχα σκοτώσει περισσότερους εισβολείς αλλά και προδότες». Σαν λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του αναφέρει την «μαζική μετανάστευση», τα «ποσοστά γεννήσεων» και τη «γενοκτονία που υφίστανται οι λευκοί». 

«Γεννήθηκα στην Αυστραλία, σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης, με χαμηλό εισόδημα. Είμαι ένας συνηθισμένος λευκός άντρας, από μια συνηθισμένη οικογένεια, ο οποίος αποφάσισα να κάνω κάτι για να διασφαλίσω το μέλλον του λαού μου».

Αρνείται πως έλαβε κάποια εντολή για να κάνει όσα έκανε. Γράφει πως έδρασε μόνος του και σαν πηγή έμπνευσης του αναφέρει τον Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ, που πραγματοποίησε τις φονικές επιθέσεις στη χώρα του το 2011, σκοτώνοντας 77 άτομα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM