Νέα Ζηλανδία: Η ατάραχη Τζασίντα Άρντερν - Συνεχίζει live συνέντευξη παρά τα 5,6 Ρίχτερ

Νέα Ζηλανδία: Η ατάραχη Τζασίντα Άρντερν - Συνεχίζει live συνέντευξη παρά τα 5,6 Ρίχτερ Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Η ατάραχη Τζασίντα Άρντερν - Συνεχίζει live συνέντευξη παρά τα 5,6 Ρίχτερ
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν παραμένει απόλυτα ψύχραιμη ακόμα όταν γίνεται σεισμός και εκείνη δίνει live συνέντευξη.

«Έχουμε έναν σεισμό εδώ Ryan, ένα αρκετά καλό κούνημα», λέει στον παρουσιαστή Ryan Bridge η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας καθώς δίνει συνέντευξη στον οικοδεσπότη του Newshub.

«Όπως βλέπεις γύρω μου κουνιούνται πράγματα» προσθέτει ατάραχη και χαμογελαστή.

Ο σεισμός, που συνέβη το πρωί της Δευτέρας, πριν τις 8, είχε μέγεθος 5,6 Ρίχτερ με επίκεντρο περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ουέλλινγκτον, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική έρευνα. 

Η διάρκεια του σεισμού ήταν περίπου στα 30 δευτερόλεπτα αλλά η Άρντερν ατάραχη συνέχισε με τη συνέντευξή της, ενημερώνοντας τον οικοδεσπότη ό,τι όλα είναι εντάξει, σταμάτησε η δόνηση.

«Είμαστε καλά Ryan», λέει στη συνέχεια. «Δεν είμαι κάτω από φώτα που κρέμονται, φαίνεται πως είμαι σε ένα δομικά υγιές μέρος.»

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στον Ειρηνικό Δακτύλιο της Φωτιάς, όπου σημειώνονται αρκετοί σεισμοί. Από τον συγκεκριμένο ωστόσο δεν υπήρχαν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, μόλις το 2011 ένας σεισμός στην πόλη του Κράισττσερτς σκότωσε 185 άτομα και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης, η οποία μέχρι σήμερα ανοικοδομείται.

Με πληροφορίες του TIME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM