Νέα Ζηλανδία: Η Άρντερν θέλει να εξαλείψει τα κρούσματα κορωνοϊού από τη χώρα - «Κυνηγάμε» τα τελευταία κρούσματα

Νέα Ζηλανδία: Η Άρντερν θέλει να εξαλείψει τα κρούσματα κορωνοϊού από τη χώρα - «Κυνηγάμε» τα τελευταία κρούσματα Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι η Νέα Ζηλανδία σταμάτησε τη μετάδοση του κορωνοϊου στην κοινότητα, καθώς η χώρα χαλαρώνει από την Τρίτη τα μέτρα που είχε λάβει. 

Με μονοψήφια νέα κρούσματα εδώ και αρκετές ημέρες –την Κυριακή ανακοινώθηκε μόλις ένα– η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο ιός προς το παρόν εξαλείφθηκε. Όμως προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.


Ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας, Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, δήλωσε ότι ο χαμηλός αριθμός νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες «μας δίνει τη σιγουριά ότι έχουμε πετύχει τον στόχο της εξάλειψης», όμως προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν νέα κρούσματα αλλά «ότι ξέρουμε από πού προέρχονται οι νέες περιπτώσεις».

«Ανοίγουμε την οικονομία, όχι την κοινωνική ζωή»

Η Νέα Ζηλανδία ήταν από τις χώρες που έλαβαν από νωρίς μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.122 κρούσματα και 19 θάνατοι. Από την Τρίτη αρχίζει η διαδικασία χαλάρωσης κάποιων μέτρων περιορισμού. Όμως η Άρντερν τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί οι πολίτες.

«Ανοίγουμε την οικονομία, αλλά όχι την κοινωνική ζωή των ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός και κάλεσε τους πολίτες να περιοριστούν σε επαφές με τον στενό οικογενειακό τους κύκλο, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις. Έχουμε κερδίσει την πρώτη μάχη, αλλά πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για να το διατηρήσουμε αυτό, υπογράμμισε.

Από την Τρίτη ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις και 400.000 άνθρωποι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Επίσης, ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια, για take away υπηρεσίες, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να πάνε για ψάρεμα ή σέρφινγκ. Σε λειτουργία τίθεται ξανά τόσο το Κοινοβούλιο όσο και τα δικαστήρια, ενώ κάποιοι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Όμως παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των μεγάλων συναθροίσεων και τα εμπορικά κέντρα δεν θα ανοίξουν. «Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στον ιό να ξεφύγει ξανά και να προκαλέσει νέο κύμα κρουσμάτων και θανάτων. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κυνηγήσουμε τις τελευταίες, λίγες περιπτώσεις» υπογράμμισε η Τζασίντα Άρντερν.

Με πληροφορίες από ΒΒC, Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM