Νέα Ζηλανδία: Γιαγιά μετέτρεψε το παλιό της αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό

Νέα Ζηλανδία: Γιαγιά έφτιαξε το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια Facebook Twitter
Φωτ.: Rosemary Penwarden / Guardian.
0

Μια γιαγιά από τη Νέα Ζηλανδία και ακτιβίστρια για το περιβάλλον, μετέτρεψε το 29 ετών όχημά της σε ηλεκτρικό θέλοντας σύμφωνα με την ίδια να δείξει ότι «μπορεί να γίνει». 

Ο λόγος για τη Ρόζμαρι Πενγουόρντεν η οποία πήρε την απόφαση να μετατρέψει το πολύ παλιό αυτό όχημα σε φιλικό προς το περιβάλλον. Η μετατροπή πήρε σε αυτήν και σε ένα φίλο της περίπου οκτώ μήνες. Έπειτα από σκληρή και πολλές φορές ειδικευμένη δουλειά τα κατάφεραν. «Πρέπει να είσαι λίγο τρελός», είπε. «Θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρείες πετρελαίου για το κίνητρο» πρόσθεσε χιουμοριστικά.

Η Πενγουόρντεν, που αγόρασε το αυτοκίνητο το 1993, έβγαλε μόνη της τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τον αντικατέστησε με νέο κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρικό κινητήρα και στη συνέχεια γέμισε το μπροστινό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με μπαταρίες (24 κάτω από το καπό και 56 στο πορτμπαγκάζ).

Συνολικά η μετατροπή, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, κόστισε 24.000 δολάρια. Το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό και με εγγύηση.

Νέα Ζηλανδία: Γιαγιά έφτιαξε το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια Facebook Twitter
Φωτ.: Rosemary Penwarden / Guardian.

Ο μηχανικός ψύξης Χάγκεν Μπρούγκεμαν, ο οποίος βοήθησε ενεργά την Πενγουόρτνεν στη μετατροπή έχει πλέον βάλει σε περίπου οκτώ αυτοκίνητα ηλεκτρικούς κινητήρες. 

Η Πενγουόρτνεν είναι ακτιβίστρια για το περιβάλλον εδώ και χρόνια. Αναγνωρίζει βέβαια ότι η μετατροπή του αυτοκινήτου της δεν μπορεί να είναι εφικτή για όλους κυρίως λόγω τους κόστους. Ωστόσο, καθώς ο κόσμος πασχίζει να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ήθελε να δείξει ότι αν το θελήσει κάποιος, μπορεί να το κάνει. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ