Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της, λόγω babysitting, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού

Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της, λόγω babysitting, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού (EPA)
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία από το σπίτι των γονιών της ενώ αυτοί κάνουν babysitting στη μικρή της κόρη.

Η πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία της από το πατρικό της στο Morrinsville, μια μικρή αγροτική πόλη στην περιοχή Waikato.

Μιλώντας από το πίσω μέρος ενός φορτηγού, η Άρντερν είπε ότι αποφάσισε να μείνει στο Morrinsville με τη «μαμά και τον μπαμπά», ώστε να μπορούν να τη βοηθήσουν το μικρό της παιδί, τη Neve, ενώ εκείνη θα περιοδεύει στην περιοχή.

Η πρωθυπουργός μοιράστηκε μια selfie όπου φαίνεται να εργάζεται σε ένα μικρό γραφείο στο σπίτι των γονιών της, με ένα κασετόφωνο στο παρασκήνιο.

«Βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στο Morrinsville και προετοιμάζομαι για μια ακόμα περιοδεία αύριο...και ναι, αυτό στο βάθος είναι κασετόφωνο» έγραψε με χιούμορ σε ανάρτησή της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 17 Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού. Βασικό ζητούμενο είναι η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια των συνόρων και η οικονομική ανάκαμψη εν μέσω της πανδημίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

At my folks place in Morrinsville and doing a bit of preparation for another campaign day tomorrow....and yes, yes that is a cassette player in the corner....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern) στις

Οι ψηφοφόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα, που θα αφορούν στην  νομιμοποίηση ή όχι της κάνναβης και της ιατρικής ευθανασίας.

Τα πολυετή ζητήματα στέγασης, περιβάλλοντος και παιδικής φτώχειας θα συμπεριληφθούν επίσης στην ημερήσια διάταξη, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό, τι τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το Εργατικό Κόμμα της Άρντερν, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αναμένεται να κερδίσει, ίσως και με πλειοψηφία, γεγονός που την απαλλάσσει από την αμήχανη δημιουργία αναγκαστικών συμμαχιών.

Η προσέγγιση της Άρντερν στην πολιτική έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να αναδεικνύουν νικητή το Εργατικό Κόμμα.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της Άρντερν στο Instagram, πολλοί Νεοζηλανδοί χαρακτήρισαν την πρωθυπουργό ως «αγαπημένη θεία», έναν όρο που χρησιμοποιείται χαϊδευτικά στη χώρα ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ