Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της, λόγω babysitting, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού

Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της, λόγω babysitting, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού (EPA)
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία από το σπίτι των γονιών της ενώ αυτοί κάνουν babysitting στη μικρή της κόρη.

Η πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία της από το πατρικό της στο Morrinsville, μια μικρή αγροτική πόλη στην περιοχή Waikato.

Μιλώντας από το πίσω μέρος ενός φορτηγού, η Άρντερν είπε ότι αποφάσισε να μείνει στο Morrinsville με τη «μαμά και τον μπαμπά», ώστε να μπορούν να τη βοηθήσουν το μικρό της παιδί, τη Neve, ενώ εκείνη θα περιοδεύει στην περιοχή.

Η πρωθυπουργός μοιράστηκε μια selfie όπου φαίνεται να εργάζεται σε ένα μικρό γραφείο στο σπίτι των γονιών της, με ένα κασετόφωνο στο παρασκήνιο.

«Βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στο Morrinsville και προετοιμάζομαι για μια ακόμα περιοδεία αύριο...και ναι, αυτό στο βάθος είναι κασετόφωνο» έγραψε με χιούμορ σε ανάρτησή της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 17 Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού. Βασικό ζητούμενο είναι η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια των συνόρων και η οικονομική ανάκαμψη εν μέσω της πανδημίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

At my folks place in Morrinsville and doing a bit of preparation for another campaign day tomorrow....and yes, yes that is a cassette player in the corner....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern) στις

Οι ψηφοφόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα, που θα αφορούν στην  νομιμοποίηση ή όχι της κάνναβης και της ιατρικής ευθανασίας.

Τα πολυετή ζητήματα στέγασης, περιβάλλοντος και παιδικής φτώχειας θα συμπεριληφθούν επίσης στην ημερήσια διάταξη, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό, τι τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το Εργατικό Κόμμα της Άρντερν, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αναμένεται να κερδίσει, ίσως και με πλειοψηφία, γεγονός που την απαλλάσσει από την αμήχανη δημιουργία αναγκαστικών συμμαχιών.

Η προσέγγιση της Άρντερν στην πολιτική έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να αναδεικνύουν νικητή το Εργατικό Κόμμα.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της Άρντερν στο Instagram, πολλοί Νεοζηλανδοί χαρακτήρισαν την πρωθυπουργό ως «αγαπημένη θεία», έναν όρο που χρησιμοποιείται χαϊδευτικά στη χώρα ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM