Νέα ήττα για τον Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Οbamacare

Νέα ήττα για τον Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Οbamacare Facebook Twitter
2

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να καταργήσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο είναι γνωστό ως “Obamacare.”

 

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι πρόκειται για άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει και τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare, από το 2010.

 

Τρεις Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς κι έτσι το νομοσχέδιο κατάργησης προβλέψεων του Obamacare καταψηφίστηκε με ψήφους 49-51.

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να συναινέσουν, με συνέπεια την κατάρρευση του.

 

“Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μιλώντας την ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

 

 Eκατοντάδες διαδηλωτές συνέρρευσαν έξω από το Καπιτώλιο την Πέμπτη το βράδυ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για την κατάργηση του ObamaCare.

 


 

Σήκωσαν πανό που έγραφαν  "Μην απομακρύνετε την υγειονομική περίθαλψή μας" και άλλα συνθήματα. 

 

Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι πρόκειται για άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει και τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare, από το 2010.


Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία απέτυχαν να συναινέσουν, με συνέπεια την κατάρρευση του.


"Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης," δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μιλώντας την ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

 

 


 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτός μέχρι στιγμής είναι πιό αποτυχημένος και από τον Τσίπρα ακόμα. Στον Λευκό Οίκο γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος (δείτε Stephen Colbert και Seth Meyers να γελάσετε και να ξεχάσετε τα δικά μας).
Όλες οι ήττες των λαοπλάνων πολιτικών είναι καλοδεχούμενες.Θυμηθείτε το χτύπημα Τραμπ στον ώμο Τσίπρα και τα γελοία συγχαρητήρια.Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά...