Νέα εστία έντασης το Κασμίρ: 23 νεκροί διαδηλωτές, φωτιές και συγκρούσεις

Νέα εστία έντασης το Κασμίρ: 23 νεκροί διαδηλωτές, φωτιές και συγκρούσεις Facebook Twitter
0

Νέα εστία έντασης το Κασμίρ: 23 νεκροί διαδηλωτές, φωτιές και συγκρούσεις Facebook Twitter

«Βράζει» από οργή και διαδηλώσεις και πάλι η αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ στην Ινδία, μετά το θάνατο τουλάχιστον 23 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων από πυρά των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.

Κυριότερη αιτία της αντίδρασης είναι όμως η δολοφονία ενός δημοφιλούς διοικητή των ανταρτών, του 22χρονου Burhan Muzaffar Wani.  Χιλιάδες κόσμου βγαίνουν στους δρόμους για να θρηνήσουν τη δολοφονία αυτή και η κατάσταση φαίνεται ότι είναι πλέον εύκολο να ξεφύγει από τον έλεγχο. Σύμφωνα με την ινδική αστυνομία, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί, οι άνθρωποι συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους, ενώ αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα έχουν δεχθεί επιθέσεις, και ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ωθήθηκε προς το ποτάμι Jehlum. Στα νοσοκομεία έχουν αναβληθεί οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις ώστε να προσφερθεί περίθαλψη στους τραυματίες από τις μάχες στους δρόμους. Έξι από τους τραυματίες, που είναι χτυπημένοι από σφαίρες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι μετά το θάνατο των 23 αμάχων και του Wani φαίνεται να χάνεται ο έλεγχος. "Το νότιο Κασμίρ είναι εντελώς έξω από τον έλεγχό μας και τώρα και στο βόρειο η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που κανείς  δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί την Δευτέρα."

Το Σάββατο, χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία του Wani, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη σε συμμετοχή κηδεία στο Κασμίρ κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Η πολιτειακή κυβέρνηση εξέφρασε θλίψη για τις δολοφονίες πολιτών και υποσχέθηκε να ερευνήσει την υπόθεση.

Το Κασμίρ είναι μια αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν και έχει γίνει αιτία για τις δυο από τις τρεις πολεμικές συρράξεις μεταξύ των δύο εξοπλισμένων με πυρηνικά χωρών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM