Νέα επίθεση Τραμπ στους παίκτες που γονατίζουν στον εθνικό ύμνο

Νέα επίθεση Τραμπ στους παίκτες που γονατίζουν στον εθνικό ύμνο Facebook Twitter
EPA
0

Οι παίκτες της εθνικής ομοσπονδίας αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, «ίσως δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα», δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή η συμβολική στάση διαμαρτυρίας, πρωτοεμφανίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν εκατοντάδες παίκτες - στην πλειονότητά τους μαύροι - ξεκίνησαν να γονατίζουν κατά τη διάρκεια των ανακρούσεων, καταγγέλοντας τη ρατσιστική βία στις ΗΠΑ.

Το κίνημα πήρε ακόμα μεγαλύτερη έκταση όταν ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για αντιπατριωτική συμπεριφορά, χαρακτηρίζοντας όσους υιοθετούν αυτή τη στάση «γιους σκύλας».

Πολλοί παίκτες των Philadelphia Eagles, που νίκησαν το τελευταίο Super Bowl, έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τραμπ, τον ερχόμενο μήνα στον Λευκό Οίκο.


Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τραμπ επικρότησε την απόφαση της NFL να υποχρεώνει τους παίκτες να στέκονται όρθιοι κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, πριν τα ματς.

H NFL έλαβε χθες Τετάρτη αυτή την απόφαση, έπειτα από συνεδρίαση των ιδιοκτητών των ομάδων, επιτρέποντας πάντως σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν να παραμένουν στα αποδυτήρια στη διάρκεια του ύμνου.


«Πιστεύω πως αυτό είναι καλό. Δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να παραμένουν στα αποδυτήρια. Πρέπει κανείς να στέκεται με υπερηφάνεια προσοχή για τον εθνικό ύμνο, αλλιώς δεν θα έπρεπε να μπορεί να παίξει. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ. Ίσως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται καν στη χώρα», είπε.

Μετά τη σχετική απόφαση της NFL, η ένωση των παικτών (NFLPA) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, τονίζοντας την αντίθεσή της που δεν της ζητήθηκε να εκφράσει γνώμη.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αντέδρασε στην είδηση γράφοντας «#Winning» (Νικάμε) στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM