Νέα επίθεση Τραμπ κατά Μπάιντεν για το Αφγανιστάν- «Η μεγαλύτερη ταπείνωση των ΗΠΑ»

Νέα επίθεση Τραμπ κατά Μπάιντεν για το Αφγανιστάν- «Η μεγαλύτερη ταπείνωση των ΗΠΑ» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Τζο Μπάιντεν, για τον χειρισμό της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, κάτι που αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη ταπείνωση στην εξωτερική πολιτική» στην ιστορία των ΗΠΑ. 

«Η προχειρότητα με την οποία έκανε ο Μπάιντεν την αποχώρηση από το Αφγανιστάν είναι η πιο απίστευτη επίδειξη κατάφωρης ανικανότητας από ηγέτη χώρας», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Αλαμπάμα.  

Ο πρώην πρόεδρος επανειλημμένα έχει κατηγορήσει τον διάδοχό του για την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, παρότι η αμερικανική αποχώρηση που πυροδότησε την κατάρρευση ήταν κάτι που διαπραγματεύθηκε η δική του κυβέρνηση. 

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν έχει επικρίνει τον αφγανικό στρατό επειδή αρνήθηκε να προβάλει αντίσταση, έχει αποδοκιμάσει την ανατραπείσα πλέον κυβέρνηση του Αφγανιστάν και έχει δηλώσει ότι παρέλαβε μια κακή συμφωνία αποχώρησης από τον Τραμπ. 

Στη συγκέντρωση στην Αλαμπάμα, ο πρώην πρόεδρος κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι δεν ακολούθησε το σχέδιο που είχε εκπονήσει η δική του κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί αμερικανικό προσωπικό και εξοπλισμός έμεινε πίσω, ενώ αποσύρονταν τα στρατεύματα. 

«Αυτό δεν ήταν αποχώρηση. Ήταν μία απόλυτη παράδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ταλιμπάν, με τους οποίους διαπραγματεύθηκε, τον σέβονταν. Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι η γρήγορη κατάληψη του Αφγανιστάν δεν θα είχε συμβεί αν ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στην εξουσία. 

«Θα μπορούσαμε να είχαμε αποχωρήσει με τιμή», υποστήριξε ο Τραμπ. «Έπρεπε να είχαμε φύγει με τιμή. Αντί για αυτό, αποχωρήσαμε με το ακριβώς αντίθετο της τιμής», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ