Νέα επίθεση του Τραμπ στον Τύπο και στα «fake news»

Νέα επίθεση του Τραμπ στον Τύπο και στα «fake news» Facebook Twitter
0

Σε ομιλία που παραχώρησε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών (CPAC), ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στα ΜΜΕ που, όπως υποστηρίζει, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας μάλιστα ότι δεν εκπροσωπούν το λαό.

«Θέλω όλοι να ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμε με τα "fake news". Είναι ψεύτικα, πλαστά, ψεύτικα. Πριν από μερικές μέρες αποκάλεσα αυτά τα ΜΜΕ "εχθρούς του λαού" και είναι. Επειδή δεν έχουν πηγές. Απλώς κατασκευάζουν ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι θέτει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των «ψευδών ειδήσεων» και του Τύπου στο σύνολό του. «Δεν είμαι εναντίον του Τύπου. Είμαι εναντίον των ΜΜΕ που δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις [...]. Είμαι εναντίον των ανθρώπων που ανακαλύπτουν ιστορίες και πηγές από το μυαλό τους. Δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πηγές ανώνυμα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μία υπόδειξη για το πως πρέπει να λειτουργούν οι δημοσιογράφοι.

Αναφερόμενος στην κατασκευή του Τείχους του Μεξικού, ο Τραμπ διεμήνυσε ότι «θα ξεκινήσει σύντομα- πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Δικαιολογώντας το περιβόητη διάταγμα που απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ σε ανθρώπους από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες, αλλά και τη γενικότερη αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος είναι να «διώξουμε τους κακούς ανθρώπους».

 

 

Επίθεση του Τραμπ στο FBI για διαρροές στον Τύπο

Nωρίτερα την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του FBI,  καθώς όπως υποστήριξε είναι ανίκανο να ανακαλύψει τους πράκτορες που δίνουν πληροφορίες στον Τύπο, πράκτορες που βρίσκονται ακόμα και στους κόλπους της ίδιας της υπηρεσίας.

«Το FBI είναι απόλυτα ανίκανο να σταματήσει τα πρόσωπα "που διαρρέουν" πληροφορίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια, τα οποία έχουν διεισδύσει στην κυβέρνησή μας εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορούν καν να βρουν τους υπεύθυνους των διαρροών ακόμα και εντός του FBI. Διαβαθμισμένες πληροφορίες δίνονται στα ΜΜΕ, γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ΗΠΑ. ΒΡΕΙΤΕ (ΤΟΥΣ) ΤΩΡΑ» έγραψε σε δύο μηνύματα που ανήρτησε το πρωί στο Twitter.

Τα tweet του Αμερικανού προέδρου εστάλησαν την ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδιδε ένα ρεπορτάζ σχετικά με την άρνηση του FBI να ανταποκριθεί στο αίτημα του Λευκού Οίκου και διαψεύσει δημοσίως τις πληροφορίες που γράφονται σε άρθρα σχετικά με τις φερόμενες επαφές μεταξύ του στρατοπέδου Τραμπ και των Ρώσων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το ρεπορτάζ του CNN επικαλείτο «πολλούς αξιωματούχους, που δεν κατονομάζονταν, στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι το αίτημα του Λευκού Οίκου στο FBI υποβλήθηκε αφότου η υπηρεσία ανέφερε ότι τα άρθρα στον Τύπο είναι ανακριβή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM