Νέα επιδρομή από ακρίδες στην Αργεντινή - Σε συναγερμό οι αγρότες για τις σοδειές

Νέα επιδρομή από ακρίδες στην Αργεντινή - Σε συναγερμό οι αγρότες για τις σοδειές Facebook Twitter
0

Η Αργεντινή, μεγάλη παραγωγός σιτηρών, πλήττεται από δεύτερο κύμα σμηνών ακρίδων που φτάνουν από τη γειτονική Παραγουάη, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Ποιότητας Αγροδιατροφικών της χώρας, προειδοποιώντας τους καλλιεργητές ότι ενδέχεται να κινδυνεύσουν οι σοδειές.

Τα σμήνη έχουν εισβάλει μέχρι τώρα κυρίως στην επαρχία Φορμόσα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στα σύνορα με την Παραγουάη. Η περιοχή δεν αποτελεί μέρος του σιτοβολώνα της χώρας, της περιφέρειας Πάμπας. Ωστόσο, οι σοδειές μπορεί να υποστούν πλήγμα εάν οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου δεν εμποδίσουν τα αδηφάγα έντομα να μετακινηθούν προς νότο.

«Το δεύτερο κύμα πλήττει μια περιοχή όπου εκτρέφονται βοοειδή και δεν υπάρχουν πολλές καλλιέργειες», τόνισε ο Έκτορ Μεδίνα, συντονιστής της SENASA, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πρώτη επιδρομή ακρίδων, που μπήκαν στην Αργεντινή από την Παραγουάη τον Μάιο, είχε επίκεντρο την επαρχία Έντρε Ρίος, πιο κοντά στη ζώνη όπου καλλιεργούνται σιτηρά. Πάντως, δεν προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη σοδειά.

Το σμήνος στο Φορμόσα «κινείται προς νότια κατεύθυνση», ανέφερε η SENASA σε προειδοποίησή της. «Ο άνεμος του επιτρέπει να κινείται ταχύτερα και αναμένεται να πλησιάσει το Ρίο Μπερμέχο σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη). Ο συναγερμός επεκτείνεται κατά συνέπεια στην επαρχία Τσάκο», πρόσθεσε.

Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής βρίσκονται σε επαφή με τις ομόλογές τους στην Παραγουάη και στη Βραζιλία και παρακολουθούν την κατάσταση, συνέχισε.

«Αν δείτε ακρίδες, ειδοποιήστε μας. Όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε επαφή, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είμαστε», πρόσθεσε η SENASA.

Πριν από έναν μήνα, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως παρακολουθούσαν ένα πελώριο σμήνος ακρίδων, που εκτεινόταν σε περιοχή 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM