Νέα αύξηση θανάτων στην Ιταλία: 743 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους - 5.249 νέα κρούσματα

Νέα αύξηση θανάτων στην Ιταλία: 743 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους - 5.249 νέα κρούσματα Facebook Twitter
1

Στην Ιταλία σημειώνεται και πάλι  αύξηση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών από κορωνοϊό, καθώς σε 24 ώρες έχασαν την ζωή τους 743 άνθρωποι.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην Ιταλία είναι 69.176. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.820. Παράλληλα, 8.326 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων ήταν 63.927 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 6.077 άνθρωποι ενώ 7.432 είχαν ιαθεί. Το τελευταίο 24ωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 743 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα, ενώ 894 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.396 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.937 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.697 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 30.703 και οι νεκροί 4.178 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 9.254 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 985. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.948, με 216 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, δυστυχώς, αυξάνεται και πάλι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών.

Αυξήθηκαν οι κλίνες στις ΜΕΘ και τριπλασιάσθηκαν οι αναπνευστήρες

 

Κατά 64% αύξησε τις κλίνες των ΜΕΘ η Ιταλία ανακοίνωσε ο ανώτατος επιτετραμμένος για την επιδημία Ντομένικο Αρκούρι, προτρέποντας σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί αυτάρκεια στην παραγωγή σε προστατευτικές μάσκες.

«Μας χρειάζονται περισσότερο υλικό, περισσότερες κλίνες, περισσότερο προσωπικό: πρέπει να θέσουμε σε κίνηση μία επανάσταση του συστήματος υγείας μας», εκτιμά ο ίδιος αξιωματούχος, ενώ η Ιταλία έχει καταγράψει πάνω από 6.000 θανάτους.

Επίσης ο Αρκούρι εκτίμησε πως απαιτούνται 90 εκατ. μάσκες για να ικανοποιηθεί κάθε μήνα η εσωτερική ζήτηση. «Ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας θα μας εξασφαλίσει 50 εκατ. μάσκες κάθε μήνα, όμως μας χρειάζονται 90 εκατ. τον μήνα», επισήμανε ο ίδιος.

«Προσδοκάμε στη συστράτευση κι άλλων επιχειρήσεων προκειμένου να αποκτήσουμε αυτάρκεια», τόνισε, θέτοντας «έναν ορίζοντα δύο μηνών» για να εξαρτάται η Ιταλία «όλο και λιγότερο από τις εισαγωγές, από τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών και τον εμπορικό πόλεμο, στον οποίο έχουμε βυθισθεί έως τον λαιμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια